L’LFP decideix al límit si val l’estrany aval de Laporta

José Elías, d'Audax, desencalla el contraaval per arribar als 124,6 que ha de presentar la candidatura a la Lliga

Joan Laporta votant en la jornada d'eleccions presidencials del FC Barcelona
Joan Laporta votant en la jornada d'eleccions presidencials del FC Barcelona

Joan Laporta s’enfronta aquest dimecres a un perillós joc en el qual ha d’eludir l’estricta vigilància de la Liga de Fútbol Profesional, instància última que ha de validar si és correcte o no l’aval que, segons algunes fonts periodístiques, asseguren que el Banc de Sabadell estava tramitant fins entrada la nit de l’agitada tarda del dimarts.

A vint-i-quatre hores del límit estatutari de la presa de possessió de la nova junta directiva, triada el passat dia de 7 de març, la tinença i validesa de l’aval no és clara. El teòric aval el deu estendre finalment el Banc de Sabadell per un import d’aproximadament 50 milions d’euros dels 124 exigits per la normativa de la Llei de l’Esport.

La resta prové d’un acord entre l’equip de Joan Laporta i la companyia energètica Audax, d’arrel catalana, sota la presidència de José Elias, magnat de la comercialitzadora d’electricitat interessada en el projecte electoral de l’expresident del FC Barcelona. Es dona el cas, no obstant això, que José Elias no posseeix l’antiguitat suficient com a soci del club per a ocupar un càrrec directiu, raó per la qual el seu primer executiu, Eduard Romeu, està decidit que sigui pròxim vicepresident econòmic del club.

Aquesta va ser la solució d’emergència després de la dimissió el divendres passat de Jaume Giró, baluard i referència de la candidatura de Joan Laporta que, des del principi, havia de liderar les negociacions del tràmit de l’aval i de la seva solvència.

El problema, davant l’LFP, és que Laporta no pot incloure les garanties que presumptament ha d’aportar Audax Renovables a través de la figura d’Eduard Romeu perquè no va estar inclòs en la llista dels directius presentats en la formalització de la candidatura. No es tracta d’un directiu electe i per tant no pot figurar en l’aval encara que sigui qui aporti més garanties en forma de contra aval.

La junta de Joan Laporta i el mateix José Elias sabran aviat si la Lliga de Futbol Professional, presidida per Javier Tebas, accepta aquesta modalitat d’aval, dispers, contra l’aparent inflexibilitat de l’organisme, que ja va enviar als precandidats, en el seu moment, un model de carta d’aval, únic, sense cap marge a la interpretació.

El Banc de Sabadell també va fer hores extres perquè la teòrica junta de Laporta encara no s’havia posat a la feina pràcticament fins a aquest dilluns i dimarts a l’espera d’ajustar les possibles quantitats a avalar per cadascun. Tot i això ha transcendit que alguns dels homes de confiança de Laporta ni avalen ni han posat diners a la campanya.

D’altra banda, sorprenentment, alguns mitjans esportius van rebre ahir a la tarda ordres urgents d’inserció de publicitat d’Audax Renovables amb el logo propi, retocat amb els colors del Barça, i fent un ús no autoritzat de la paraula ‘blaugrana’ com si ja formés part de l’estratègia comercial de la companyia associada al club. Una acció d’aparença de legalitat i de validació mediàtica sense cap fonament ni justificació. Però així funciona l’entorn de Laporta, contínuament desafiant la llei i la veritat imposant el seu relat gràcies al col·laboracionisme de la premsa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides