El candidat cupaire a la presidència del Parlament és Pau Juvillà

El diputat de la CUP Xavi Pellicer dona per fet que hi haurà un president independentista de la cambra, però no l'acord de govern

Pau Juvillà
Pau Juvillà

El diputat de la CUP Xavi Pellicer dona per fet l'acord que hi haurà un president independentista de la cambra, però no l'acord de goverm

La CUP ha confirmat que proposa el seu nou diputat i cap de llista per Lleida, Pau Juvillà, com a candidat a la presidència del Parlament de Catalunya. Segons el també diputat cupaire Carles Riera, el de Juvillà és a hores d’ara l’únic nom sobre la taula de la negociació amb ERC i Junts, en espera que aquests partits proposin algun candidat alternatiu.

El futur diputat de la CUP Xavier Pellicer ha donat per fet que hi haurà un acord entre les tres forces que sumen la majoria independentista a la cambra per triar un president del Parlament que sigui independentista. En canvi, no ha donat per fet un acord per formar un govern.

A banda de marcar com a objectiu de la legislatura un “embat democràtic” contra “l’Estat”, Pellicer ha afegit que “la qüestió antirepressiva no ens ha de marcar, dins del possible, el ritme polític”, i que “en cas que hi sigui, l’hem d’utilitzar”. Troba que “si aquesta qüestió ens marqués, difícilment podríem avançar políticament”.

Aquestes declaracions, al programa Aquí Cuní de la Cadena SER, arriben l’endemà que les converses a tres bandes, segons va comunicar la CUP, no donessin com a resultat acords destacables.

En la línia de Pellicer, l’exdiputada cupaire Eulàlia Reguant, novament escollida el 14-F, ha destacat, en declaracions a RTVE, que volen un president del Parlament del seu partit “perquè el Tribunal Constitucional no presideixi la càmera”.

Així mateix, ha considerat que el candidat a assumir aquest càrrec “ha de tenir un clar caràcter antifeixista i sobirà”, i ha afegit que “som els millors en això”. Pel que fa a l’estat de les negociacions sobre un govern, ha destacat que la CUP aposta per un referèndum abans del 2025 mentre ERC “parla d’una taula de negociació”, i que es troben “lluny d’entrar” en un futur govern “perquè falten concrecions”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides