Qui defensa Pablo Hasél a ‘The Guardian’?

Valtònyc i Pablo Hasél
Valtònyc i Pablo Hasél

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, ha publicat un article al diari britànic The Guardian on ha denunciat les condemnes que rapers com ell i Pablo Rivadulla, àlies Pablo Hasél, han rebut de la justícia espanyola.

A banda d’esgrimir la història del rap com a forma d’expressar “veritats” i “històries”, Valtònyc hi argumenta que aquest estil musical “també té una història parlant de persones que lluiten pel que creuen, incloses les que fan servir les armes”.

Seguidament, addueix que “Hasél té el mateix dret a parlar a les seves lletres sobre ETA com ho fa un director de teatre o un autor de llibres. Hasél té el mateix dret a fer el que fa que Quentin Tarantino per mostrar violència a les seves pel·lícules, o Nabokov per escriure sobre un home enamorat d’una nena”.

La música no és un fulletó polític ni un article en un diari: és ficció; és art”, conclou el raper mallorquí. D’aquesta peça, publicada a la secció de música de l’edició digital de The Guardian, s’ha fet ressò, per exemple, l’exconsellera i eurodiputada de Junts Clara Ponsatí.

El rotatiu britànic ha afegit com a aclariment a l’article de Valtònyc que “es va modificar l’1 de març de 2021” per indicar que “Hasél ha estat condemnat per glorificar el terrorisme i insultar la monarquia, no només acusat, com es deia en una versió anterior”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides