L’ANC impedeix que la Cambra de Comerç de Barcelona condemni els atacs a comerços

L'oposició força la votació, però Eines de País evita un comunicat de condemna fins que hi hagi consens amb les altres cambres

Mònica Roca
Mònica Roca

El ple de la Cambra de Comerç de Barcelona celebrat aquest dijous ha estat marcat per la discrepància sobre si la institució ha de condemnar els atacs que han patit comerços durant les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél.

La Cambra, controlada per l’ANC a través de la candidatura Eines de País, que es va imposar a les eleccions amb el futur diputat de Junts Joan Canadell al capdavant, ha evitat que s’emetés un pronunciament públic de condemna.

Tot i que l’oposició va forçar la votació per posicionar-se contra els atacs, Eines de País, encapçalat per la presidenta en funcions Mònica Roca, va fer que prevalgués el seu parer: no fer un pronunciament públic fins que les 13 cambres de comerç catalanes assoleixin un consens.

José María Torres, membre d’una candidatura derrotada a les eleccions de la Cambra, va plantejar en concret un “rebuig sense pal·liatius als actes vandàlics i el pillatge durant les manifestacions en defensa de la llibertat d’expressió”.

Eines de País es va negar inicialment a sotmetre a votació al ple aquest plantejament de mínims, la qual cosa fer va pujar la tensió de la sessió -desqualificacions incloses-, que es va allargar cinc hores, fins a les 21 hores.

Finalment, Eines de País, que compta amb una àmplia majoria, va acceptar que es votés i es va imposar per 25 a 10, publica La Vanguardia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides