El ‘Més 324’ passa per pantalla missatges incendiaris escrits per la pròpia redacció de TV3

“Que no surt avui el Felip Borbó a fer cap discurset? Les manifestacions amb aldarulls les ha provocat ell i els lladres de la seva família! #llibertatPablo Hasel”, va enviar Núria Amat, periodista de la televisió pública, al Twitter del programa de Xavier Graset

El programa Més 324 passa per pantalla missatges amb opinions polítiques enviats per la redactora de TV3 Núria Amat. El llibre d’estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) recorda als treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio que no han de pujar missatges a les xarxes socials amb comentaris polítics o prenent partit ideològic, ja que això posa en qüestió la neutralitat informativa d’aquests mitjans de comunicació públics. Els darrers dies, Núria Amat n’ha enviat molts al programa que dirigeix i presenta Xavier Graset. El dimecres dia 17, per exemple, n’hi van passar tres per pantalla. En aquests missatges lamentava que hi hagi gent que s’escandalitzi per la crema de contenidors a les manifestacions recents, criticava el rei Felip VI, les clavegueres de l’Estat i les empreses de l’Ibex 35 i feia servir hastags com #llibertatPabloHasel o #RepublicaCatalana.

Els tres missatges de Núria Amat que el Més 324 va projectar a la part baixa de la pantalla aquest dimecres 17 de febrer deien: “Estic pensant que cremar un contenidor és cremar porqueria, i aquest país n’és ple, des de les clavegueres de l’estat a la corona de l’Ibex”, “Que no surt avui el Felip Borbó a fer cap discurset? Les manifestacions amb aldarulls les ha provocat ell i els lladres de la seva família!” i “Ens escandalitzem molt per les destrosses de la mani per la #llibertatPabloHasel però no ens escandalitzem de les destrosses que provoca el 40% d’atur entre els joves”.

Amat, que va presidir el comitè d’empresa de TV3 anys enrere, ha enviat missatges al Twitter del Més 324 d’altres dies. Es permet, fins i tot, criticar els convidats que entrevista Graset. Aixi, el dijous 18 de febrer li preguntava “ara tenim experts que menteixen?”. I l’endemà ampliava la seva reflexió sobre aquesta qüestió: “els tertulians és lògic que donin opinió, però quan trieu els experts, si us plau, penseu a respectar l’audiència. No poden sortir experts que confonguin els espectadors amb informació tergiversada. Gràcies”.

El perfil de Twitter d’aquesta redactora de TV3 i els seus missatges estan il·lustrats amb 9 llaços grocs. Està presidit per una imatge del grafiti on es presentava el rei emèrit com un lladre i que va ser esborrat d’una paret de Barcelona i la seva foto de perfil és una vinyeta on es veu uns manifestants davant una enorme corona a punt de caure per un penya-segat. “Fem-la caure”, es llegeix a la pancarta que duen aquests manifestants. Amat s’hi presenta així: “Tenir opinió és imprescindible, manifestar-se és un dret i impedir-ho és il·legal. Contra la #MonarquiaBananera i els seus satèl·lits polítics i econòmics!”. Té uns 660 seguidors entre els quals hi ha els perfils oficials de la CCMA i l’Assemblea Nacional Catalana i nombrosos periodistes de TV3. El tuit que té fixat a l’inici del seu perfil diu: “Si hi ha violents que rebenten manifestacions expressament, poden haver-hi mossos que rebenten l’actuació policial expressament. L’objectiu? Segur que no cal que ens ho dibuixin”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

2 comentaris a “El ‘Més 324’ passa per pantalla missatges incendiaris escrits per la pròpia redacció de TV3”

 1. Totes aquestes persones que només serveixen per fomentar l’odi i la crispació, són les mateixes que pensen que en un país on només hi poden ser representades les seves idees, em recorden els primers 30 anys de la meva vida……

  Respon
 2. Aquesta manera de fer mostra una mala praxis, Representa un abús de poder, per part de qui aprofita el seu lloc de treball per intentar influir a la ciutadania cap el seu pensament. A més, Ho fa amb unes accions poc ètiques i parcials.
  Demano a TV3 no permeti aquests tipus de conductes tendencioses vers a cap tipus de pensament ni ideologia. La opinió personal dels treballadors és lícita, però s’ha de fer valdre als llocs que correspon: urnes, perfils de xarxes socials, col.loquis, etc.
  Les direccions són les que no ho haurien de permetre. Si més no pel seu prestigi.
  Si-us-plau, siguem curosos i professionals.

  Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides