Borràs pressiona ERC per estendre al Congrés el veto als socialistes

La candidata de Junts també proposa tombar l'acord entre la seva formació i el PSC a la Diputació de Barcelona i als ajuntaments

Laura Borràs
Laura Borràs

L’aspirant de Junts a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha proposat a ERC estendre a la resta d’institucions el compromís que han signat aquest dijous cinc candidatures independentistes per no pactar la formació de govern a la Generalitat amb el PSC.

En particular, en una entrevista concedida a l’agència EFE, Borràs ha reclamat a ERC que apliqui la mateixa lògica al Congrés dels Diputats, adduint que “no s’ha d’apuntalar els partits del 155”.

També ha proposat cancel·lar els acords municipals i supramunicipals amb els socialistes, una maniobra que comportaria trencar el pacte entre PSC i JxCat per governar la Diputació de Barcelona, així com els acords de govern gràcies als quals ERC governa a Sant Cugat del Vallès i Figueres.

Borràs, això sí, considera que els acords assolits al Congrés per ERC són “els que més perjudiquen” i “els que més mal fan a Catalunya”, més que els que s’han signat en l’àmbit local.

D’altra banda, la presidenciable de Junts ha expressat desconfiança en el candidat d’ERC, Pere Aragonès, quan ha adduït que no ha estat ell, sinó Sergi Sabrià, el signant del veto de les forces independentistes a un acord de govern amb el PSC, que també ha rebut el suport del PDECat, la CUP i Primàries.

En aquest sentit, Borràs ha seguit conreant la possibilitat que ERC s’avingui a formar un govern tripartit amb el PSC i En Comú Podem, basant-se en el fet que Aragonès no va respondre durant el debat celebrat a TV3 si acceptaria els vots del PSC per ser investit president de la Generalitat, tot i que ERC ha rebutjat reiteradament la formació d’aquest tripartit.

Per la seva part, aquest mateix dijous, Aragonès, s’ha compromès a no acceptar el suport del PSC per esdevenir president.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari