Xavier Graset elimina els missatges insultants durant el ‘Més 324’ però atapeixen el seu Twitter

El cinquè dia de campanya va dedicar mitja hora a una entrevista amb Ferran Requejo, alt càrrec de Presidència de la Generalitat, farcida de crítiques a l'administració espanyola i d’arguments a favor del procés independentista

Xavier Graset entrevista Ferran Requejo, al programa Més 324, el 2 de febrer

Xavier Graset ha eliminat del programa Més 324 de TV3 durant la campanya electoral els missatges insultants que hi passa des de fa anys per la part baixa de la pantalla. Des del 29 de gener, aquesta franja inferior l’ocupen frases relacionades amb el que debaten els tertulians convidats a aquest programa nocturn de TV3. Els espectadors que solen enviar aquests missatges continuen fent-ho utilitzant el hastag #Més324. El perfil de Twitter amb aquest hastag és un cúmul d’insults i missatges d’incitació a l’odi. Aquests primers dies de campanya, Graset ha convidat tretze tertulians independentistes i nou que no ho són o que no s’han definit públicament sobre aquesta qüestió. A més, va entrevistar, el dimarts 2 de febrer, durant prop de 30 minuts, Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política de la UPF, director de l’Institut d’Estudis d’Autogovern depenent de Presidència de la Generalitat, que va ser membre del Consell Assessor per la Transició Nacional i candidat de JxCat a les eleccions al Parlament de 2017. Amb l’excusa de presentar un informe sobre Democràcies liberals i protecció de l’autogovern, elaborat el desembre de l’any passat, Requejo va fer una fèrria defensa del procés independentista i crítiques contundents al govern i l’administració de l’Estat espanyol. “L’increment de l’independentisme no és irracional”, va afirmar Requejo, que, entre d’altres crítiques a dirigents socialistes i al federalisme que defensen, va acusar Alfonso Guerra de dir “bajanades” i de “no saber de què parla”.

No tots els espectadors acostumats a veure els seus missatges favorables al procés independentista i despectius amb tot allò que els soni a espanyol han paït bé que Graset els hagi deixat sense aquesta plataforma aquestes dies. Pere Sola Gussinyer es lamentava divendres que “trobo impressionant, en la línia de la “democràcia” de la Junta Electoral, que el #Més324 de Xavier Graset no inclogui missatges de teleespectadors…”. L’usuari QBQ titllava, dijous, de “pallassa” la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo. El 29 de gener, Mariantònia Casajuana qualificava la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, de “grillada” i el mateix dia, Maria, que s’identificava com a simpatitzant del Front Nacional de Catalunya, escrivia “espero que el karma faci la seva feina amb la porca Arrimadas de Cs i tota la colla de degenerats inhumans amb el vídeo que han fet de vergonya. Fem fora aquests espanyols de merda el 14-F”. “L’Illa diu que s’abaixaria el sou perquè sap que ja ho trobaria amb Endesa”, assegurava Pere Grau Valls, també divendres. L’1 de febrer, Joaquim Sumalla s’havia referit a Salvador Illa com a “mentider confés” i als partits no independentistes com a “esclavistes i genocides”.

De la lectura dels missatges que els espectadors envien al #Més324 es pot concloure que es decanten per JxCat. Els insults a ERC i alguns dels seus dirigents polítics o tertulians identificats amb aquest partit són nombrosos. “Com pot ser que tants catalans que voten un partit-empresa espanyolista com és ERÑ vulguin continuar dintre d’un estat tan immensament hipòcrita, mentider, violent i criminal com Espanya”, es preguntava divendres Antoni Rodríguez. Eduard Voltas, un dels tertulians que ha intervingut al Més 324 aquests primers dies de campanya, també ha estat durament criticat per diversos seguidors del programa per defensar els  plantejaments polítics d’ERC. “Ets un altre que té les neurones justes per passar el dia, molt justet i curt de mires. Ah!! I sectari de collons”, li deia un usuari que es defineix com a independentista.

Eduard Voltas és un dels tretze tertulians independentistes convidats per Graset entre els dies 28 de gener i 5 de febrer. Quatre més que els que no s’identifiquen públicament amb l’independentisme. Graset no ha utilitzat aquests dies les expressions “presos polítics” i “exiliats” prohibides per la Junta Electoral, però un dels seus convidats, l’expresident del Parlament Ernest Benach, d’ERC, va començar la seva intervenció, el dijous 4 de febrer, dient: “Bona nit, i si m’ho permets, molt especialment bona nit als presos polítics i les persones que són a l’exili”. El presentador li ho va permetre. “Vosaltres ho podeu fer servir”, els va animar.

(Visited 8.318 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari