El risc de rebrot i la velocitat de contagi de la covid-19 augmenten lleugerament a Catalunya

Les UCI superen els 700 ingressats, una xifra molt superior al pic de la segona onada (594)

Professionals sanitaris

La pressió hospitalària per la covid-19 continua augmentant a un ritme vertiginós a Catalunya. En aquest sentit, el Departament de Salut ha notificat un augment de pacients als hospitals (+12) i a les UCI (+14).

Actualment, els centres hospitalaris catalans registren 3.021 malalts ingressats per covid-19, dels quals 705 romanen a les unitats de crítics. És important subratllar que el número de malalts que actualment es troba a les unitats de crítics és molt superior al pic de la segona onada, que va arribar als 594 pacients el 10 de novembre.

Així mateix, la conselleria ha comunicat 3.447 positius i 88 defuncions en les últimes 24 hores. Des que va començar la pandèmia, Catalunya ha comptabilitzat un total de 491.097 persones contagiades i 18.925 morts.

D’altra banda, i després de dies de descens, el risc de rebrot ha crescut un punt i s’ha situat en els 590. Cal recordar que a partir dels 200 punts les xifres indiquen un risc molt alt que l’epidèmia es descontroli.

La velocitat de contagi també ha experimentat una lleu crescuda, ja que es troba a 0,95 després de pujar una centèsima en les darreres 24 hores.

Pel que fa a la campanya de vacunació a Catalunya, 182.433 persones han rebut la primera dosi mentre que 18.271 ja s’han posat la segona.

(Visited 68 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari