Catalunya registra 131 defuncions, 42 nous ingressats als hospitals i 10 més a les UCI

Salut notifica 4.390 nous positius malgrat el descens del risc de rebrot i de la velocitat de propagació del coronavirus

Coronavirus

Tot i que indicadors epidemiològics com el risc de rebrot i la velocitat de contagi del coronavirus van baixant progressivament a Catalunya, continuen augmentant el número de contagis, de malalts als hospitals i a les UCI, i de morts. En aquest sentit, el Departament de Salut ha notificat aquest divendres 4.390 positius, 131 defuncions, 42 nous ingressats als hospitals i 10 més a les UCI.

Actualment els centres hospitalaris registren 2.886 pacients ingressats, dels quals 631 romanen a les unitats de crítics. És important subratllar que el número de malalts que actualment es troba a les unitats de crítics és força superior al pic de la segona onada, que va arribar als 594 pacients el 10 de novembre.

Des que va començar la pandèmia, Catalunya ha comptabilitzat un total de 475.386 persones contagiades i 18.484 defuncions.

No obstant això, el risc de rebrot ha baixat un dia més, ja que ha descendit 27 punts i s’ha situat en els 637. Tanmateix, cal recordar que a partir dels 200 punts les xifres indiquen un risc molt alt que l’epidèmia es descontroli.

Al mateix temps, la velocitat de contagi ha baixat cinc centèsimes, i es troba a 1,02. Això vol dir que cada 100 infectats, de mitja, contagien a 102 persones.

Pel que fa a la campanya de vacunació a Catalunya, 168.160 persones han rebut la primera dosi mentre que 3.769 ja s’han posat la segona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides