Costa culpa a Salut i Exteriors de no justificar prou bé l’ajornament electoral

El vicepresident del Parlament demana dimissions i s'enganxa amb Caula després que el TSJC suspengués cautelarment el decret del govern

Josep Costa
Josep Costa

Josep Costa (JxCat), el vicepresident primer del Parlament de Catalunya, ha suggerit aquest dimarts que “hauria de dimitir algú”, en referència als responsables governamentals del fet que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi suspès cautelarment el decret amb què el govern havia ajornat les eleccions del 14-F.

Costa ha retret a dues conselleries controlades per ERC, Salut i Exteriors, que han basat la decisió en informes deficients. Al contrari que la seva companya de files, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, la qual ha defensat que la decisió se sosté sobre una sòlida base jurídica, Costa ha piulat que “vaig advertir-vos que per ajornar el 14F calia base legal i justificar bé la idoneïtat, la necessitat i la proporcionalitat de la decisió, cosa que no feien els informes de Salut i Exteriors“.

Aquest missatge era una resposta a la diputada i portaveu del grup d’ERC al Parlament, Anna Caula, que havia reaccionat a la petició de dimissions de Costa expressant que JxCat va signar un decret que tira endavant “una decisió de consens”. A més, Caula havia passat comptes amb Costa, ja que li havia recordat “maniobrant amb Cs per fer mal al president [del Parlament, Roger] Torrent”. La portaveu republicana ha considerat Costa “la persona menys adequada per demanar dimissions”, i li ha dit que “ja n’hi ha prou de politiqueria”.

Com a resposta, a més de recordar l’advertiment que va adreçar a ERC la setmana passada sobre la suposada manca de base legal del decret, Costa ha reblat que “aquesta videoconferència no l’heu filtrat perquè no us va bé per difamar-me”.

El vicepresident del Parlament ha manifestat els darrers dies “que no s’havien de convocar eleccions sense garanties de poder-les fer”. “Vàrem demanar aprovar per via d’urgència les urnes mòbils i el vot anticipat, propostes per incloure a la llei electoral ja consensuades fa molt de temps. I ens vàrem quedar sols”, havia lamentat Costa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides