Iglesia defensa que Puigdemont és un “exiliat” i Joan Carles I “un fugit”

El vicepresident del govern central compara l'expresident català amb els exiliats republicans

Pablo Iglesias
Pablo Iglesias

El vicepresident del govern central, Pablo Iglesias, ha defensat que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que es troba fugit a Bèlgica de la justícia espanyola és un “exiliat”, mentre que el rei emèrit Joan Carles I que va marxar a Abu Dhabi arran dels escàndols financers que es van fer públics, però no està perseguit per la justícia, és un “fugit”.

Pablo Iglesias, en una entrevista a La Sexta ha defensat que “Carles Puigdemont si està a Brussel·les no és per haver robat diners a ningú, ni per haver intentat enriquir-se. Si no per portar les seves idees polítiques fins a un extrem, i per vies a judici meu errònies, i que no tenen perquè ser indiferents al dret. Però d’alguna manera, perdoni la duresa de l’expressió, s’ha fotut la vida per sempre, perquè s’ha fotut la vida per sempre per les seves idees polítiques, que jo no comparteixo. I no crec que els seus actes com a president hagin de ser indiferents al dret”.

En aquest punt, Iglesias afegeix en referència a Joan Carles I que “allò de l’altre, si és veritat, sempre posem tots els presumptament, no sigui que jo acusi d’alguna cosa que no s’hagi provat, si presumptament efectivament ha robat diners, o ha estat utilitzant targetes black i altres, crec que la consideració moral és completament diferent”.

Davant la pregunta de l’entrevistador que li diu si compara Carles Puigdemont amb els exiliats republicans que van haver de marxar d’Espanya perseguits per la dictadura del general Francisco Franco, Iglesias respon: “Doncs ho dic clarament, crec que sí, crec que sí”, per afegir que “i això no vol dir que jo comparteixi el que va fer ni la forma, ni que jo entengui que el que va fer sigui indiferent al dret. Però crec que el que va fer va ser motivat per les seves conviccions. Em sembla un error i jo no vull que Catalunya s’independitzi d’Espanya, però si em diuen que el que va fer Puigdemont és igual de reprovable moralment que el rei Joan Carles, doncs no hi estic d’acord. Ho sento en l’ànima si això que dic molesta. No hi estic d’acord”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides