El PSC critica Iglesias per comparar Puigdemont amb els exiliats republicans

PP, Cs i Vox també carreguen contra el vicepresident del govern central per justificar la fugida de l'expresident català

La portaveu del PSC, Eva Granados, ha acusat el vicepresident del govern central, Pablo Iglesias, de “banalitzar l’exili i el patiment” dels republicans que van haver de fugir d’Espanya perseguits per la dictadura franquista. Granados ha respost d’aquesta manera a les declaracions d’Iglesias en les quals va comparar l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, fugit de la justícia espanyola a Bèlgica amb l’èxode de republicans exiliats després de la Guerra Civil.

Altres veus autoritzades del PSOE com el president de Castella-La Manxa, Emiliano GarcíaPage, o el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, han lamentat que Iglesias hagi posat al mateix nivell el patiment dels represaliats pel general Franco que van marxar a l’exili amb la fugida de la justícia de Puigdemont.

També des del PP, com de Ciutadans i des de Vox, han criticat que Iglesias hagi qualificat d’exiliat a Puigdemont mentre que ha qualificat de fugit al rei emèrit Joan Carles I que va marxar a Abu Dhabi arran dels escàndols financers que s’han publicat i que l’afecten directament. Es dona la circumstància que el rei emèrit, a hores d’ara, no està buscat per la justícia.

En aquest context, el vicepresident del govern català, Pere Aragonès, que exerceix de president de la Generalitat en funcions, ha aprofitat les declaracions d’Iglesias per preguntar “la qüestió és què més farà ara el senyor Iglesias. Quines decisions prendrà el Govern de l’Estat del qual ell és vicepresident per acabar amb una situació injusta a causa de la repressió?”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides