Empreses d’Oriol Soler, Jaume Roures i Quim Masferrer han rebut diners de Cultura per la covid-19

L’Institut Català de les Empreses Culturals ha donat 30.000 euros a Sàpiens, El Terrat de Gestiones XXI i República de Guerrilla

Línia de subvencions de l'ICEC per ajudar empreses afectades per la crisi de la covid-19

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) va adjudicar subvencions a fons perdut en dues convocatòries que va fer el 2020 “per a les despeses de funcionament d’empreses i entitats culturals durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19”. A aquestes convocatòries s’hi van presentar moltes entitats d’un sector molt afectat per aquesta crisi, des de llibreries a editorials passant per productores audiovisuals, sales de teatre i cinema o festivals de tota mena. També s’hi van presentar societats d’empresaris als quals la crisi ha perjudicat menys que a les petites empreses i companyies artístiques. És el cas, de Sàpiens, El Terrat de Gestiones XXI i República de Guerrilla, propietat d’Oriol Soler, Jaume Roures i Quim Masferrer, respectivament.

Aquestes tres empreses van obtenir la subvenció màxima que l’ICEC atorgava a una sola entitat: 30.000 euros. Sàpiens i República de Guerrilla es van beneficiar de la primera convocatòria, resolta el 27 de juliol. L’empresa de Quim Masferrer havia demanat 64.411,51 euros i la d’Oriol Soler, 45.080. El Terrat de Gestiones XXI, que és el nou nom que ha adoptat El Terrat de Produccions, l’empresa d’Andreu Buenafuente, després que se la quedés Mediapro, de Jaume Roures i Tatxo Benet, va picar més alt: va demanar 84.434 euros. Però es va haver de conformar amb els 30.000 que li va concedir l’ICEC en adjudicar la segona tanda de subvencions, el 24 de novembre.

Una altra empresa per a la qual treballa Quim Masferrer, la productora Brutal Media, que realitza el programa El Foraster que ell presenta a TV3,  també va obtenir 30.000 euros en la segona de les convocatòries de l’ICEC. N’havia demanat 51.176.

La quantitat màxima de 30.000 euros la van obtenir també en alguna de les dues convocatòries empreses i col·lectius com La Fura dels Baus, Focus i Jove Teatre, les sales de teatre Romea, Borràs, Goya o Poliorama, els cinemes Yelmo, Bosque, Aribau, Victòria o Tivoli, les editorials Comanegra, Bromera, Claret, Octaedro, Herder, Angle i Edhasa, el Festival Primavera  Sound, el Taller de Músics, els multicines de diverses ciutats o la revista Time Out, de la qual n’és conseller delegat Eduard Voltas. El grup Enderrock va sumar 40.000 euros entre els 30.000 que va obtenir directament i els 10.000 que hi va afegir l’Associació Cultural Catalunya Rock, del mateix grup.

Per sota dels 30.000 euros es van quedar els ajuts que van aconseguir entitats com el Circ Raluy, les llibreries Bernat, Altair i No llegiu, les editorials 1984, Pagès o 62, la companyia Dagoll Dagom, els cinemes Girona, Cultura 21, editora dels diaris Línia 19, la revista L’Avenç, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Tarantos Jamboree, Tantarantana Teatre, Pallapupas Pallassos d’Hospital o la cooperativa Abacus. En  la llista de beneficiaris d’aquests ajuts hi apareix sorprenentment l’empresa Pans&Company, que va rebre 6.000 euros. També es van repartir centenars de subvencions a títol particular per quantitats que oscil·laven entre els mil i els 30.000 euros.

L’ICEC, que depèn del Departament de Cultura de la Generalitat i està dirigit des de novembre de 2018 per Miquel Curanta, va obrir una tercera convocatòria per subvencionar activitats realitzades durant el mes de novembre de la qual encara no ha donat a conèixer els beneficiaris.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.