La Generalitat veu prioritària la salut i “viable i legal” ajornar les eleccions del 14-F

La pitjor hipòtesi de la conselleria Salut situa els comicis catalans a la "cresta de l'onada" epidèmica

No serà oficial fins aquest divendres, però l’ajornament de les eleccions previstes per al 14 de febrer cada vegada es dona més per fet a la Generalitat. La consellera catalana de la Presidència, Meritxell Budó, ha afirmat aquest dijous que, segons diversos informes jurídics, seria “viable i legal” ajornar els comicis del 14 de febrer i ha remarcat que “ara mateix ha de preocupar més la salut dels electors que el resultat de les eleccions”.

Així ho ha dit en una visita a les zones afectades pel temporal Filomena a la comarca de les Garrigues, segons ha informat la Generalitat en un comunicat, a 24 hores que la taula de partits catalans es reuneixi al Parlament per decidir si cal posposar les eleccions convocades per al 14-F.

D’altra banda, el departament de Salut preveu dos escenaris diferents amb relació a la situació epidemiològica que pot tenir Catalunya coincidint amb les eleccions i els dies previs de campanya electoral. Tots dos són negatius, però n’hi ha un de més optimista que l’altre.

El primer escenari preveu que el 14-F hi hagi 3.000 casos diaris i 620 ingressats per covid-19 a les UCI, xifra que superaria la de la segona onada, quan no es van superar els 600. Aquest primer escenari preveu que el pic de nous contagis es produeixi el 19 de gener, amb una quantitat de casos diaris de 4.500 a 5.000. El pic d’ingressos a les UCI es produiria el 3 de febrer amb 670 pacients.

El segon escenari, més pessimista, és el que preveu un impacte els pròxims dies provocat per la mobilitat i interaccions socials de Cap d’Any i Reis. En aquest cas el pic de contagis també es produiria el dia 19 de gener però amb 6.000 casos diaris i 770 pacients a les UCI. En aquest escenari s’arribaria al 14-F amb 4.000 casos al dia i 750 pacients ingressats als llits de crítics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides