El PSOE evitarà que el Congrés investigui Joan Carles I

La iniciativa comptava, per primer cop, amb el vistiplau dels lletrats de la cambra

Meritxell Batet
Meritxell Batet

La creació d’una comissió d’investigació sobre l’ús de targetes black vinculades a un compte a l’estranger per part del rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, i altres membres de la família reial toparà aquest dimecres amb la negativa del PSOE, que evitarà a la Mesa del Congrés dels Diputats que la proposta d’Unidas Podemos tiri endavant, ha avançat la Cadena SER.

Tot i que compta amb el vistiplau dels lletrats de la Cambra Baixa, que no han plantejat cap impediment, els socialistes argumenten que el control del cap d’Estat no forma part de les funcions del Congrés, a més d’adduir que es tracta d’un tema judicialitzat. El PSOE té tres representants el vot dels quals és clau a la Mesa, els mateixos que Unidas Podemos, mentre que el PP en té dos i Vox, un.

Els socialistes, segons la mateixa emissora, també sostenen que la seva posició és coherent amb els “antecedents de la cambra”, per bé que en anteriors ocasions la negativa a constituir una comissió sobre Joan Carles I sí que havia comptat amb el parer favorable dels lletrats.

Els lletrats han considerat en aquest darrer cas acceptable la proposta de constituir una comissió d’investigació sobre el rei emèrit perquè els fets que s’hi examinarien són posteriors a l’abdicació de Joan Carles I, moment a partir del qual consideren que no gaudeix de la inviolabilitat que atorga la Constitució al rei d’Espanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides