‘El Nacional’, ‘Nació Digital’ i l”ARA’ acaparen les intervencions de periodistes al ‘FAQS’

A la taula de professionals de la comunicació del magazin de les nits del dissabte de TV3 hi ha més del doble d’intervencions d’independentistes que de contraris a la secessió

Taula de periodistes al programa FAQS, de TV3

Periodistes que treballen als mitjans digitals El Nacional i Nació Digital i al diari ARA acaparen les intervencions a la taula de professionals de la comunicació del programa FAQS de TV3. Així es desprèn de l’anàlisi que ha fet EL TRIANGLE de la participació de periodistes en el magazine de la nit dels dissabtes de TV3 des del setembre, quan es va iniciar la nova temporada, fins les vacances de Nadal. En els programes emesos en aquests quatre mesos hi han intervingut 49 periodistes. La periodista que més vegades ha participat al programa és Sara González, de Nació Digital, amb deu intervencions, seguida de Núria Orriols, de l’ARA, amb nou, i Jordi Barbeta, d’El Nacional, amb vuit. Tots tres pertanyen a mitjans la línia editorial dels quals és favorable a la independència de Catalunya.

La primera periodista en nombre d’intervencions al FAQS que és contrària a la independència de Catalunya és Anna Grau, que no pertany a la redacció de cap diari, tot i que col·labora assíduament amb l’ABC. En total, al programa que produeix Mediapro i presenta Cristina Puig hi ha hagut en aquesta primera part del curs 2020-2021 un total de 153 intervencions de periodistes, gairebé la meitat de les quals (72) han estat protagonitzades per professionals vinculats a mitjans independentistes. Els  col·laboradors de mitjans de comunicació contraris a la independència (33) representen menys de la meitat dels secessionistes. Els altre 48 són professionals que no es poden catalogar ni com partidaris ni com contraris a la independència.

A més de Jordi Barbeta, dos periodistes d’El Nacional han participat al programa. Són Gemma Liñán, amb sis intervencions, i Beatriz Talegón, amb cinc. En total, doncs, dinou intervencions. Hi ha hagut setze intervencions a càrrec de periodistes del diari ARA: Núria Orriols (9), Marc Toro (3), Natàlia Vila (3) i Àlex Font (1).  Del Nació Digital, a més de les deu participacions de Sara González n’hi ha hagut dues del seu subdirector, Ferran Casas, i dues de Jonathan Martínez. Catorze, en total.

El quart mitjà amb més presència a les taules periodístiques del FAQS encaixaria en la filosofia batejada com a sobiranista. És el digital Crític. Les onze intervencions dels seus representants se les han repartit Laura Aznar (6), Roger Palà (4) i Laia Soldevila (1). Darrera de Crític ve el primer mitjà clarament contrari a la independència de Catalunya: Telecinco. Javier Gállego, en cinc ocasions, i Rodolfo Irago, en tres, s’han assegut a la taula de debat entre periodistes. Tot seguit, es situen dos mitjans als quals no es pot etiquetar ni de pro ni anti-independentista, amb set intervencions cada un: Infolibre i eldiario.es.

Altres intervencions de mitjans favorables a la independència corresponen a Público (5), El Punt Avui (4), Euskal Telebista (4), Vilaweb (3), El Món (2), La República (1) i Segre (1). En aquest grup també s’ha d’incloure les tres participacions de Tian Riba, que ha dirigit el programa FAQS les temporades anteriors.

Pel que fa a mitjans obertament contraris a la secessió i que han enviat periodistes a aquests debats, després de Telecinco ve Esdiario, amb les sis participacions del seu redactor Israel García Suárez, Crónica Global, amb quatre intervencions de Manuel Manchón i una de la seva directora, Cristina Farrés, El Español, amb les tres intervencions de Laura Fábregas. Marcos Pardeiro, d’Economia Digital, hi ha anat dues vegades, Andrea Mármol, de Voz Pópuli, una, i Mariano Alonso, de Libertad digital, una altra.

Entre els periodistes que no es pot situar a cap trinxera hi ha Óscar Fernandez, de Catalunya Ràdio, amb quatre intervencions; Pilar Velasco i Pablo Tallón, de la SER, amb tres i dues intervencions, respectivament; Júlia Regué, d’El Periódico, que ha anat dos cops al FAQS; Mayka Navarro i Susanna Quadrado, de La Vanguardia; Magda Bandera, de La Marea, i Marina Lobo, de ctxt, que hi han anat un cop cada una. També han intervingut a les tertúlies del programa tres periodistes que van per lliure: Cristina Fallaràs, Hibai Arbide i Miquel Ramos.

Un periodista que té parcel·la pròpia al FAQS és Quico Sallès, obertament independentista, que no participa a les taules de professionals de la comunicació, tot i que ho va fer en una ocasió. Sallés és redactor del digital El Món. La directora d’aquest mitjà, Sara Barroso, també s’ha assegut a aquesta taula un cop aquesta temporada. L’altra comunicadora independentista que no falla cada setmana al programa és Pilar Rahola.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “‘El Nacional’, ‘Nació Digital’ i l”ARA’ acaparen les intervencions de periodistes al ‘FAQS’”

  1. Ja prou de plorar, no? per què no fas un recompte de les tendències dels tertulians en els mitjans públics de la resta d’espanya quan parlen del tema? a vegades, amb sort, hi ha algú mitjanament independentista, quan no, somplement, posen al Rivera i diuen que és català i que n’hi ha prou.

    El dia que governi el PSC, passarà el mateix que ara, que posaran els de la seva corda, i vosaltres fareu de palmeros, perquè estarà esbiaixat igual, però com que el que diran us agradarà més, direu que són neutrals i equànims. Molta hipocresia és el que hi ha. “Només es manipula quan parlen els demés, els meus mai no ho farien”. Va home va…

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.