Mediapro pagarà 100 milions i renuncia a les retransmissions televisives del futbol francès

L’empresa de Jaume Roures i Tatxo Benet emet un lacònic comunicat anunciant que ha acordat “les condicions per a la revolució dels drets de transmissió dels partits”

El departament de comunicació de la productora Mediapro va emetre la nit de divendres un comunicat lacònic de cinc línies. Deia: “Media Sport France i la Ligue de Football Professionnel anuncien que han acordat conjuntament les condicions per a la revolució dels drets de transmissió dels partits de la Ligue 1 i la Ligue 2 a la LFP (Lliga de Futbol Professional francesa) pròximament. Aquest acord serà sotmès a l’aprovació del Jutjat Mercantil de Naterre els pròxims dies perquè entri en vigor el més aviat possible”. La ‘revolució’ de la qual parla el comunicat es refereix a la renúncia als drets audiovisuals de les competicions de futbol francès assumides per Mediapro, a canvi d’un pagament de cent milions d’euros a la LFP i el compromís de continuar emetent els partits de futbol fins que no se’n faci càrrec una altra empresa.

L’empresa que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet –dues de les persones més odiades a França en aquests moments- es va fer, quasi per sorpresa, amb els drets per transmetre la major part dels partits de futbol de primera i segona divisió a França per una quantitat a la qual no van poder plantar cara els seus rivals en aquesta adjudicació, Canal + i Free: 828,6 milions d’euros. Aquesta quantitat s’havia de pagar fraccionada en vuit abonaments. Mediapro va fer front als dos primers abonaments -8,5 milions d’euros, el juliol, i 135,1 milions d’euros, el 5 d’agost- però va deixar de pagar el tercer -172 milions d’euros, el 5 d’octubre- i el quart -127,1 milions d’euros, el 5 de desembre. És a dir, devia ja quasi 300 milions a la Lliga del Futbol Professional, la qual cosa posava en perill de fer suspensió de pagaments molts equips i, per tant, el salari dels seus futbolistes.

Jaume Roures va justificar l’incompliment dels seus compromisos amb l’argument que la pandèmia de la Covid-19 havia fet caure la seva previsió d’ingressos. Tant Canal + com Free, però, van pagar les quantitats a què s’havien compromès per la retransmissió del bloc reduït de partits que se’ls va adjudicar. Les negociacions entre els dirigents de la LFP i Mediapro, amb la mediació judicial dels tribunals de Nanterre, es van tancar a les 3:30 de la matinada de divendres amb l’acord que, tal i com mostra la portada de L’Équipe, assenyala a Jaume Roures la porta de sortida del futbol francès. Una porta que deixa pendents moltes incògnites i sense feina a la cinquantena de treballadors de Téléfoot, el canal de pagament creat per Mediapro per retransmetre els partits.

L’Equipe resumeix avui el sentiment de la redacció de Téléfoot així: “El gran patró català de Mediapro, molt discret aquests darrers mesos davant els empleats de la cadena, centralitza tota la rancúnia. “Tenim la sensació que hem estat enganyats”, deia irritat un membre de la redacció”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides