Donec Perficiam repeteix reunió unilateralista amb la incògnita dels assistents

La presència de Josep Costa i de membres de Demòcrates en la primera trobada va moure ERC a demanar la dimissió del vicepresident del Parlament i a escenificar el trencament amb el partit d'Antoni Castellà

Primera trobada de Donec Perficiam
Primera trobada de Donec Perficiam

Donec Perficiam, el moviment impulsat per set exdirigents de l’ANC que van abandonar el secretariat de l’entitat fa un mes, celebra aquest dimecres una altra trobada telemàtica després del rebombori generat arran de la primera, celebrada el 3 de desembre, que els organitzadors van considerar “històrica” i que ha originat un xoc entre ERC i els seus socis al govern i al Parlament, JxCat i Demòcrates.

L’assistència del vicepresident de la cambra catalana, Josep Costa, i de dos representants de Demòcrates en un acte virtual compartit amb figures de partits ultranacionalistes, entre les quals el Front Nacional de Catalunya i Força Catalunya, va ser considerada inacceptable per ERC, que va demanar la dimissió de Costa i va manifestar que trencava amb el seu darrer soci electoral i company de bancada, Demòcrates, i que li demanava que abandonés el grup parlamentari que comparteixen.

Costa, que va dir que hi havia participat a títol personal, va rebre el suport de Junts i, en particular, de la candidata puigdemontista, Laura Borràs, així com de Donec Perficiam, que va avalar l’explicació del vicepresident del Parlament, segons la qual no sabia amb qui coincidiria en la trobada virtual.

Per la seva part, Demòcrates va replicar acusant ERC d’haver trencat l’acord electoral de totes dues formacions, a més de demanar als republicans que, per això, deixessin ells el grup que comparteixen el Parlament. La formació fundada pels independentistes de l’extinta Unió també va afirmar, per boca del diputat i dirigent Antoni Castellà, que el trencament en realitat s’havia produït abans.

En la primera trobada organitzada per Donec Perficiam, de dues hores i mitja de durada i centrada en la possibilitat de crear un front electoral favorable a la via unilateral cap a la independència de Catalunya, van participar, a més de Costa i dos membres de Demòcrates, representants de l’Assemblea de Represaliats i Activistes, el Bloc Sobiranista Català, Directe68, Força Catalunya, el Front Nacional de Catalunya i Solidaritat Catalana per la Independència. També hi estaven convidats la CUP, ERC, el PDECat, Poble Lliure i Primàries, però cap figura d’aquests espais hi va assistir.

Aquest dimecres, hores abans de la segona trobada, no es coneix qui hi particiàrà, però Donec Perficiam, això sí, ha difós que ha remès la convocatòria tant a les forces que van participar en la primera trobada com a les que no, i ha avançat que la trobada serà enregistrada, novament, per si cal transcriure els eventuals acords que s’assoleixin.

El moviment organitzador ha retret a ERC que fa servir “qualsevol excusa per blanquejar la seva intenció de no impulsar una candidatura forta que pugui obtenir una majoria àmplia per implantar el mandat de l’1 d’octubre de 2017” i atribueix “una tremenda irresponsabilitat” a les forces que no s’asseuen amb altres partits catalans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides