La velocitat de reproducció del virus creix a Catalunya i amenaça el canvi de fase

El risc de rebrot també augmenta tot i el descens de pacients amb covid als hospitals

Coronavirus

El Departament de Salut ha notificat per segon dia consecutiu aquest dimecres un increment de la velocitat de reproducció del virus. Aquest paràmetre ha crescut 5 centèsimes, fet que l’ha situat a 0,89. Cal recordar que un dels barems que Salut utilitza per decidir si Catalunya pot passar de fase de desescalada és la velocitat de contagi del virus, que s’ha de trobar per sota de 0,9. També ha augmentat el risc de rebrot en 9 punts, i s’ha ubicat en els 210.

No obstant això, Catalunya ha registrat un descens de pacients amb covid-19 als hospitals (-44) i a les UCI (-5). Ara romanen hospitalitzades 1.674 persones, de les quals 449 estan a les UCI.

D’altra banda, la conselleria ha comunicat 1.462 positius de coronavirus (aquest dimarts en van ser 1.505) i 39 defuncions (ahir, 66). Des de l’inici de la pandèmia, s’han comptabilitzat 343.867 contagis i 15.967 morts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides