Junts tria candidat en un duel a primàries entre Borràs i Calvet

El tercer en discòrdia, Jordi Ferrés, va anunciar ahir la seva retirada alhora que demanava el vot per la portaveu al Congrés

La votació de les primàries per escollir el presidenciable de JxCat per a les pròximes eleccions al Parlament s’ha posat en marxa aquest divendres a les 20 hores i s’allargarà fins a les 20 h de diumenge.

Durant aquests dos dies, 5.128 afiliats de Junts podran votar entre les dues candidatures que opten a aquesta responsabilitat: el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la portaveu al Congrés de JxCat, Laura Borràs. El tercer candidat, l’advocat Jordi Ferrés, va anunciar ahir que es retirava de la cursa i va demanar el vot per a Borràs.

La votació se celebrarà després de tretze dies d’intensa campanya d’actes per tot el territori, que ha inclòs cinc debats dels tres candidats a diferents vegueries. De fet, la campanya pot continuar al llarg del cap de setmana mentre estan en marxa les votacions i els dos candidats tenen previstes intervencions de petit format. El sistema de votació és totalment telemàtic. Els resultats es coneixeran diumenge a quarts de nou del vespre.

D’una banda Borràs, que ha posat l’accent en la implementació del mandat de l’1-O i, de l’altra Calvet, que ha subratllat la importància del bon govern del mentrestant. Un duel que no tanca la porta a què Carles Puigdemont, acabi optant a número u. Per ara, l’expresident de la Generalitat manté la incògnita i només ha avançat que, encara que no opti a la presidència de la Generalitat, serà a la llista i no renuncia a liderar el projecte, en la posició que sigui. En tot cas, ni Borràs ni Calvet discuteixen el lideratge de Puigdemont.

A part del suport in extremis de Ferrés, Borràs compta amb el suport de l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, i amb el d’Acció per la República, amb Ferran Marcarell o Aurora Madaula, entre altres. A última hora, el president de Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, s’afegia ahir als suports a la portaveu del partit a Madrid, postulant-se fins i tot a entrar en política.

D’altra banda, el titular de Territori, amb més bagatge polític i de partit compta amb l’aval de pes dels exconsellers empresonats Josep Rull, Jordi Turull i Quim Forn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides