L’independentisme ja només demana l’amnistia

El president del Parlament i expresidents de la institució entenen que aquesta és "l'única solució" per resoldre el conflicte

El president de Parlament, Roger Torrent, així com alguns dels seus antecessors, Carme Forcadell, Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol s’han unit aquest dimarts a la campanya que impulsa una llei d’amnistia i una resolució del conflicte polític català en el Congrés dels Diputats. Així, lluny queden les proclames independentistes i les demandes de compliment de l’1-O.

A la Cambra catalana s’ha celebrat una reunió amb els impulsors de la campanya ‘Amnistia i Llibertat’, una plataforma creada sota l’aixopluc d’Esquerra Republicana. En l’acte, al què no ha pogut assistir De Gispert encara que s’esperava la seva presència, els expresidents i l’actual dirigent de la institució han signat la seva adhesió a la iniciativa.

Torrent ha assegurat que l’amnistia és “l’única solució” i l’únic camí per “avançar en la resolució democràtica del conflicte”. A l’horitzó immediat hi ha els indults que ja ha tramitat el govern central o la reforma del delicte de sedició en el Codi Penal, però segons el parer del dirigent republicà els indults només “poden ser una bona solució per qüestions de caràcter personal”.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari