La cultura podria ser una excepció als confinaments dels caps de setmana

Ponsa admet que es plantegen que la gent surti del seu municipi per anar a veure espectacles culturals
Àngels Ponsa

L'anunci de desescalada pel 23 de novembre, amb la reobertura de les terrasses de bars i restaurants, situa també els focus en els espectacles culturals. Què farà el Govern amb ells? La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, admet que s'estan plantejant que la cultura sigui una excepció als confinaments dels caps de setmana.

Ho ha avançat en una entrevista a RAC1: "És un dels temes que està inclòs en el pla de represa. De la mateixa manera que vam ser capaços de trobar una solució al toc de queda, és probable que també la puguem trobar aquí".

Pel que fa a una possible desescalada per zones, com va deixar entreveure el secretari general de Salut, Marc Ramentol, també a RAC1, creu que en l'àmbit cultural no hi hauria cap problema: "Seria raonable reobrir la cultura a diferents velocitats, segons l'afectació de la pandèmia a cada territori, perquè cada comarca té els seus espais culturals".

Ponsa, a més, deixa clar que ella no volia tancar la cultura, però que va ser necessari. I sobre l'afirmació que va fer, assegurant que reobriria un cop l'R baixés d'1, admet que es va precipitar.

Ponsa també s'ha referit a l'anunci que ha fet l'Ajuntament de Barcelona, que ha dit que aquest any no hi haurà cavalcada de reis. La consellera de Cultura lamenta que el govern d'Ada Colau no els consultés la decisió, i creu que hi ha altres alternatives abans que cancel·lar-la.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.