Pressió d’alcaldes del PSC i Tremosa per reobrir restaurants a Catalunya

Salut veu amb escepticisme la proposta i no amaga que la seva intenció és prorrogar les restriccions
Bars i resturants de Catalunya, tancats

La pressió dels restauradors a Catalunya per poder reprendre la seva activitat, després d'un mes tancats a causa de l'epidèmia, ha trobat nous aliats polítics aquest dimecres. Dins el mateix Govern, la conselleria d'Empresa ha elaborat un pla de desescalada per al sector que comenci amb l'obertura de terrasses al migdia. Mentrestant, un total de 16 alcaldes del PSC han exigit per carta al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, que aixequi les restriccions.

El Departament de Salut es manté a l'espera que es reuneixi aquest dijous el Procicat, però la intenció de les autoritats sanitàries és prorrogar les restriccions fins a finals de novembre. Així s'ha expressat la consellera de Salut, Alba Vergés, encara que va demanar anar "a poc a poc" i valorar l'evolució de l'epidèmia durant aquesta setmana.

En el cas de la Conselleria d'Empresa, dirigida per Ramon Tremosa, la seva proposta consisteix en un document amb diferents fases i nivells, que permetria obrir les terrasses al 50% per oferir dinars entre les 13 i les 16 hores.

D'altra banda, el Gremi de Restauració de Barcelona ha qualificat la idea de Tremosa com una "proposta de fireta" i ha reiterat la proposta presentada aquest dimarts per xefs i grans empreses de restauració. Demanen reobrir fins a les onze del vespre al 50% d'aforament en interiors i al 100% d'aforament a les terrasses.

Finalment, 17 alcaldes socialistes de ciutats metropolitanes de Barcelona reclamen en una carta al Govern la reobertura de bars i restaurants. Els alcaldes, entre els quals hi ha Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet, expressen la seva preocupació per la "situació dramàtica dels treballadors" del sector de la restauració. La missiva no ha rebut resposta del destinatari, el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, segons els alcaldes.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari