El món de l’esport català es reivindica com a “part de la solució” a la crisi

S'han concentrat a la plaça Sant Jaume i han reclamat la reobertura dels equipaments i ajudes
Membres de la Federació Catalana de Karate
Membres de la Federació Catalana de Karate

Un miler de persones s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona per llançar un crit d'auxili i demanar "solucions ja" per al sector de l'esport. "Que el Govern obri els ulls i s'adoni que la majoria del teixit esportiu del país està a la UCI, necessitem ajudes directes i efectives ja", ha exigit el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva.

En un acte amb diversos representants esportius del país, que han llegit un manifest, el sector s'ha reivindicat com a servei essencial i ha reclamat que se'l consideri "un aliat" per combatre la pandèmia, incidint en què l'esport té efectes sobre la salut, l'educació i la inclusió social.

"Prou fustigar-nos i més ajudar-nos", ha dit Esteva. El president de la UFEC ha demanat al Procicat que es puguin reprendre totes les competicions i es reobrin "immediatament" els equipaments.

El president de la UFEC ha reclamat que s'aturi "el menysteniment permanent" que creu que el Govern fa a l'esport i ha reivindicat que són precisament "part de la solució". "Que el Govern es gravi a foc aquesta premissa: Catalunya serà esportiva o no serà", ha sentenciat al final del seu discurs.

Per la seva banda, la presidenta de l'Indescat i exsecretària general de l'Esport, Anna Pruna, ha demanat que es consideri el sector com a essencial perquè "no es pugui tancar més". Pruna ha assegurat que accepten que hi haurà d'haver limitacions com a la resta d'àmbits, però ha defensat que l'esport és segur i per tant s'ha de reactivar l'activitat.

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha assegurat que l'Executiu treballa perquè el sector esportiu pugui reobrir i recuperar una certa normalitat "el més aviat possible". Així ho ha traslladat als representants del sector en una reunió just després de la concentració.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides