Imatges inèdites dels terroristes del 17-A mentre fabricaven explosius

Reprodueix vídeo

El judici pels atemptats terroristes del 17 d'agost de 2017 a la Rambla de Barcelona i a Cambrils ha tret a la llum un vídeo inèdit en el qual es poden veure els integrants de la cèl·lula gihadista fabricant explosius.

Les imatges van ser gravades a la casa d'Alcanar que utilitzaven com a centre d'operacions, i que acabaria explotant amb tot el seu arsenal poques hores després. Segons la investigació, els joves pretenien utilitzar explosius per atemptar contra la Sagrada Família, el Camp Nou i la Torre Eiffel de París.

L'enregistrament va ser descobert pels Tedax dels Mossos d'Esquadra en una càmera que van trobar durant la inspecció del xalet. En la mateixa se'ls veu manipulant TATP, un dels explosius més inestables que es coneixen.

El vídeo s'ha vist aquest dimarts a la primera jornada del judici a l'Audiència Nacional. En estar morts tots els autors materials dels atemptats -inclòs el líder de la cèl·lula, l'imam Abdelbaki És Satty-, al banc dels acusats s'han assegut tres joves a qui la fiscalia acusa d'integració i col·laboració amb banda terrorista, i per als que demana entre 8 i 41 anys de presó. Entre ells, Mohammad Houli, a qui s'atribueix la gravació de vídeo a la casa d'Alcanar.

Els atemptats de Barcelona, amb l'atropellament massiu de vianants amb una furgoneta a la Rambla, i Cambrils, amb atacs amb ganivets i destrals als vianants, van causar 16 morts i 140 ferits.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides