Joan Carles I hauria amagat 7,9 milions d’euros a Suïssa

El Rei emèrit hauria utilitzat una societat instrumental fins a l'agost del 2018
El Rei emèrit Joan Carles I
El Rei emèrit Joan Carles I

El Rei emèrit, Joan Carles I, hauria amagat 7,9 milions d'euros a Suïssa usant una societat instrumental fins al mes d'agost del 2018, segons avança El Confidencial. La informació apunta que la societat que va fer servir Joan Carles I per amagar els quasi vuit milions d'euros seria la Fundació Zagatka.

Aquesta fundació va ser constituïda a Liechtenstein el 2003, i seria el Rei emèrit va ocultar els diners durant els anys posteriors a la seva abdicació i després de perdre la seva inviolabilitat en deixar de ser el cap d'Estat.

La mateixa informació apunta que el cosí del Rei emèrit, Álvaro d'Orleans-Borbó, va ser el qui va crear i únic administrador de la societat. El cosí de Joan Carles I s'ha declarat propietari dels fons, però ha negat ser el testaferro de Juan Carlos, encara que afirma que va muntar la Fundació Zagatka per a ajudar a la monarquia.

Els investigadors sospiten que aquesta fundació es va dissenyar per a canalitzar recursos cap a la família del Rei emèrit. Les investigacions apunten al fet que les sortides de fons de la institució es van intensificar després de la proclamació de Felip VI com a rei d'Espanya, i van coexistir amb altres actius ocults que també estan sent investigats per la justícia espanyola.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari