Joan Carles I hauria amagat 7,9 milions d’euros a Suïssa

El Rei emèrit hauria utilitzat una societat instrumental fins a l'agost del 2018
El Rei emèrit Joan Carles I
El Rei emèrit Joan Carles I

El Rei emèrit, Joan Carles I, hauria amagat 7,9 milions d'euros a Suïssa usant una societat instrumental fins al mes d'agost del 2018, segons avança El Confidencial. La informació apunta que la societat que va fer servir Joan Carles I per amagar els quasi vuit milions d'euros seria la Fundació Zagatka.

Aquesta fundació va ser constituïda a Liechtenstein el 2003, i seria el Rei emèrit va ocultar els diners durant els anys posteriors a la seva abdicació i després de perdre la seva inviolabilitat en deixar de ser el cap d'Estat.

La mateixa informació apunta que el cosí del Rei emèrit, Álvaro d'Orleans-Borbó, va ser el qui va crear i únic administrador de la societat. El cosí de Joan Carles I s'ha declarat propietari dels fons, però ha negat ser el testaferro de Juan Carlos, encara que afirma que va muntar la Fundació Zagatka per a ajudar a la monarquia.

Els investigadors sospiten que aquesta fundació es va dissenyar per a canalitzar recursos cap a la família del Rei emèrit. Les investigacions apunten al fet que les sortides de fons de la institució es van intensificar després de la proclamació de Felip VI com a rei d'Espanya, i van coexistir amb altres actius ocults que també estan sent investigats per la justícia espanyola.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides