Santiago Vilanova, líder d’Els Verds Alternativa Verda, reemplaça Pujol

El periodista i consultor ambiental entra al Parlament amb l'objectiu d'apropar JxCat al pensament ecologista
Santiago Vilanova

El líder d'Els Verds-Alternativa Verda, Santiago Vilanova, reemplaçarà Eduard Pujol com a diputat al Parlament després que JxCat el suspengués de militància, l'apartés del seu càrrec com a portaveu i el forcés a renunciar a l'escó en rebre denúncies que apunten a un possible cas d'assetjament sexual.

Vilanova és periodista, escriptor i consultor ambiental. És pioner de l'ecologia política i cofundador del partit Alternativa Verda, creat el 1983 i refundat el 1999. Va ser cap de llista per Girona de Nacionalistes d'Esquerra el 1980. Actualment és ponent de la secció d'Ecologia de l'Ateneu Barcelonès i membre de la Comissió de Cultura de l'entitat.

Vilanova ha declarat a L'Unilateral que el seu objectiu en el curt temps que duri la seva presència en el Parlament és demanar a JxCat que assumeixi també en la seva transversalitat el pensament ecologista i que en el programa de les pròximes eleccions es proposi una vicepresidència de transició ecològica i energètica que coordini les competències de Territori, Energia i Agricultura, que pugui dialogar amb Teresa Ribera, vicepresidenta de Transició Ecològica i Repte Demogràfic del govern de Pedro Sánchez.

"Els fons que ha de gestionar la Generalitat provinent del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la UE han de servir per regenerar les capes freàtiques i terres contaminades; fomentar l'agricultura biològica; millorar la gestió forestal i estendre les energies renovables i la rehabilitació energètica, finançant els projectes de petites i mitjanes empreses i cooperatives. I en general, mitigar els efectes del canvi climàtic als nostres deltes, litoral i alta muntanya", comenta Vilanova.

Vilanova també considera que per fer front la pandèmia cal reconèixer la interdependència entre les saluts, humana, animal i ecològica. "No m'explico com en les comissions assessores creades per la covid-19, sabent que es tracta d'un virus d'origen zoonòtic, no hi veiem la presència de prestigiosos ecòlegs i experts en ciències de la Terra. A escala mundial és urgent una mena de GIEC (Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic) de les tres saluts".

(Visited 341 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari