Santiago Vilanova, líder d’Els Verds Alternativa Verda, reemplaça Pujol

El periodista i consultor ambiental entra al Parlament amb l'objectiu d'apropar JxCat al pensament ecologista
Santiago Vilanova

El líder d'Els Verds-Alternativa Verda, Santiago Vilanova, reemplaçarà Eduard Pujol com a diputat al Parlament després que JxCat el suspengués de militància, l'apartés del seu càrrec com a portaveu i el forcés a renunciar a l'escó en rebre denúncies que apunten a un possible cas d'assetjament sexual.

Vilanova és periodista, escriptor i consultor ambiental. És pioner de l'ecologia política i cofundador del partit Alternativa Verda, creat el 1983 i refundat el 1999. Va ser cap de llista per Girona de Nacionalistes d'Esquerra el 1980. Actualment és ponent de la secció d'Ecologia de l'Ateneu Barcelonès i membre de la Comissió de Cultura de l'entitat.

Vilanova ha declarat a L'Unilateral que el seu objectiu en el curt temps que duri la seva presència en el Parlament és demanar a JxCat que assumeixi també en la seva transversalitat el pensament ecologista i que en el programa de les pròximes eleccions es proposi una vicepresidència de transició ecològica i energètica que coordini les competències de Territori, Energia i Agricultura, que pugui dialogar amb Teresa Ribera, vicepresidenta de Transició Ecològica i Repte Demogràfic del govern de Pedro Sánchez.

"Els fons que ha de gestionar la Generalitat provinent del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la UE han de servir per regenerar les capes freàtiques i terres contaminades; fomentar l'agricultura biològica; millorar la gestió forestal i estendre les energies renovables i la rehabilitació energètica, finançant els projectes de petites i mitjanes empreses i cooperatives. I en general, mitigar els efectes del canvi climàtic als nostres deltes, litoral i alta muntanya", comenta Vilanova.

Vilanova també considera que per fer front la pandèmia cal reconèixer la interdependència entre les saluts, humana, animal i ecològica. "No m'explico com en les comissions assessores creades per la covid-19, sabent que es tracta d'un virus d'origen zoonòtic, no hi veiem la presència de prestigiosos ecòlegs i experts en ciències de la Terra. A escala mundial és urgent una mena de GIEC (Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic) de les tres saluts".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides