La Generalitat de Catalunya dona 914.206 euros a Acció Cultural del País Valencià

Presidència ha pagat, aquest octubre, 649.206 euros per la hipoteca del local que ocupa l’entitat i 265.000 euros per finançar les seves activitats
Sede de Acció Cultural del País Valencià
Sede de Acció Cultural del País Valencià

El departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest mes d’octubre entregar 914.026 euros a Acció Cultural del País Valencià (ACPV). La quantitat més gran d’aquesta partida correspon a la hipoteca que assumeix el govern català per l’edifici que va comprar ACPV l’any 2004 al centre de València. Fa setze anys, doncs, que la Generalitat paga una hipoteca que voreja els 650.000 euros. Aquest any la concessió dels diners es va fer per un acord del 6 d’octubre i va ser de 649.206 euros.

El Registre d’Ajuts i Subvencions de Catalunya (RAISC) justifica aquesta despesa com a “subvenció a Acció Cultural del País Valencià i la Institució Joan Fuster per al finançament de la quota del préstec hipotecari derivat de la compra i adequació de l’edifici El Siglo, corresponent a l’any 2020”.

L’altra partida que acaba d’aprovar el govern de la Generalitat a favor d’ACPV és de 265.000 euros i es justifica com a “finançament de les activitats de l’associació durant el 2020”. L’entitat cultural valenciana té fins el 31 de març de l’any vinent per justificar com s’han gastat aquests diners.

La seu de l’ACPV que costa aquests diners a l’erari públic català està situada en l’edifici que es coneixia com El Siglo, al carrer San Ferran 12, de la capital valenciana, i que ara és l'Octubre Centre de Cultura Contemporània. Els ajuts de la Generalitat a Acció Cultural del País Valencià es van començar a concedir quan Jordi Pujol presidia el govern català i Eliseu Climent l’entitat valenciana. El primer president de l’ACPV va ser Joan Fuster i després s’han succeït al capdavant de l’entitat Eliseu Climent, Joan Francesc Mira i Anna Oliver, que va assumir el càrrec el passat mes de març.

Acció Cultural del País Valencià manté unes relacions sòlides amb Òmnium Cultural a qui dona suport en el gir que ha donat els darrers anys en posar la consecució de la independència de Catalunya com a objectiu prioritari. ACPV va participar, per exemple, a la manifestació convocada a Madrid per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana el 16 de març de l’any passat com a cloenda de la campanya “L’autodeterminació no és un delicte, és un dret” i va convocar concentracions al País Valencià per protestar, l’octubre de l’any passat, contra la sentència del Tribunal Suprem ene judici pel referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

El març de 2019, Ciutadans va posar en coneixement de la Fiscalia Superior de Catalunya que el govern de la Generalitat havia pagat en els deu anys anteriors un total de 6,6 milions per la hipoteca de l’edifici que ocupa Acció Cultural del País Valencià. Un any i mig després la Fiscalia no ha posat cap entrebanc al pagament d’aquesta hipoteca per part de la Generalitat catalana i Presidència continua amb els pagaments anuals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides