TV3 emetrà vuit documentals de Mediapro sobre el procés

La televisió pública catalana alterarà la graella per introduir abans de les eleccions dos capítols setmanals de la productora audiovisual de Jaume Roures i Tatxo Benet
Careta del documental '20-S', elaborat per Mediapro i emès per TV3 el
Careta del documental '20-S', elaborat per Mediapro i emès per TV3 el 28 de juny del 2018

TV3 emetrà en les properes setmanes vuit documentals sobre el procés independentista realitzats per la productora audiovisual Mediapro. Per encabir aquests documentals a la programació abans de les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer la televisió pública que dirigeix Vicent Sanchis alterarà la seva graella i els emetrà de dos en dos quatre dimarts consecutius. L’emissió d’aquests documentals es farà en l’espai que actualment ocupa el programa Sense Ficció, que haurà d’ampliar la seva durada habitual.

Aquesta notícia arriba coincidint amb la informació inclosa en la interlocutòria del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona sobre desviament de fons per la causa independentista segons la qual Tatxo Benet, gestor de Mediapro, va demanar 800.000 euros per la realització per TV3 de tres documentals sobre el procés. Benet, segons la interlocutòria, va telefonar David Madí, persona de confiança de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, perquè TV3 pagués a Mediapro aquesta quantitat. La web de transparència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va publicar que el cost d’aquests tres documentals –1-0, 20-S i Causa especial 20907/2017– va ser de 140.000 euros. Els documentals es van emetre el gener, el juny i el desembre del 2018.

No ha transcendit quants diners pagarà ara la CCMA per la nova tanda de documentals processistes de Mediapro. La trilogia que es va emetre el 2018, segons va explicar Sanchis, no va ser un encàrrec de TV3 sinó que els directius de Mediapro li van entregar els documentals ja acabats i ell va considerar que era necessari emetre’ls perquè eren “de gran interès”. Els vuit documentals sobre el procés elaborats per Mediapro que veuran els catalans abans de les eleccions al Parlament no se sap si els ha encarregat Sanchis o han estat una iniciativa de la productora que dirigeixen Tatxo Benet i Jaume Roures.

La CCMA també ha encarregat a El Terrat Gestiones XXI, productora del grup audiovisual Mediapro, la realització de deu capítols d’una nova sèrie que es dirà L’última nit del karaoke. El contracte entre la CCMA i la productora, signat el 29 de juliol, està valorat en 2.159.815,05 euros i s’endu més d'un terç dels sis milions d’euros que el Departament de Cultura va donar a TV3 per finançar 34 “obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides