Confinament perimetral a Catalunya

Illa diu que l'estat d'alarma "no permet confinaments domiciliaris" i la Generalitat estudia fer-lo territorial
La consellera Vergés amb el ministre Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que el decret d'estat d'alarma aprovat el passat diumenge "no permet confinaments domiciliaris ni d'un dia, ni de dos ni de cap de setmana". En declaracions a TV3, ha afegit que tampoc té cap "petició formal" per part del Govern per portar a terme aquesta mesura i ha valorat que el que sí que permet el decret són confinaments perimetrals.

En aquest context, la Generalitat estudia el confinament perimetral, però encara no ha pres cap decisió. Aquest dijous presentarà noves restriccions per contenir la covid, en el marc del Procicat. En concret, estan sobre la taula diverses opcions, tot i que encara no hi ha res ferm.

Precisament, Illa ha defensat que el decret habilita a prendre mesures "prou contundents" per contenir i rebaixar la corba de contagis. "Hi ha un ventall d'opcions abans d'arribar a aquest punt. Hauríem de poder-ho evitar, sense que ho puguem descartar", ha dit.

Illa ha explicat que en la reunió que va mantenir amb la consellera de Salut, Alba Vergés, el passat dilluns van analitzar la situació i la consellera li va transmetre la possibilitat d'anar a "mesures més estrictes" si no hi havia una millora, però sense concretar.

Tot i que ha afirmat que "no es pot descartar res" perquè la situació és "preocupant", s'ha mostrat partidari de donar temps per veure com funcionen les mesures que inclouen el decret d'estat d'alarma abans d'anar més enllà.

En aquest sentit, ha fet una crida a la població a "reduir la mobilitat a allò estrictament necessari", ja que ha afirmat que ara per ara la reducció de la mobilitat i les interaccions són les eines més efectives, sumades a les mesures de seguretat.

Sobre si el Govern hauria d'aixecar el tancament de la restauració, Illa s'ha limitat a donar suport a les decisions preses per les autonomies i ha assegurat que el Govern ha actuat "amb determinació". Ha afegit que seran les autoritats catalanes les que hauran de valorar si les mesures s'han de mantenir o no.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides