La Generalitat crea l’Agència Espacial de Catalunya per posar en òrbita satèl·lits catalans

L'executiu invertirà 18 milions d'euros en els pròxims quatre anys en el programa Catalonia New Space
Jordi Puignero
Jordi Puignero

El conseller de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, Jordi Puigneró, ha anunciat que "el govern hem aprovat avui l'estratègia per la creació de l'Agència Espacial de Catalunya (AEC) i la posada en òrbita dels dos primers satèl·lits del govern de Catalunya, que oferiran serveis d'observació de la terra i de la connectivitat 5G", dins del programa Catalonia New Space.

El conseller Puigneró ha explicat que "l'objectiu del Catalonia New Space és crear una constel·lació de nanosatèl·lits del govern català que s'aniran posant en òrbita els pròxims quatre anys". Puigneró ha afegit que "aquesta estratègia és fruit de l'objectiu del govern de Catalunya per esdevenir un país digital capdavanter".

Segons el titular de Polítiques Digitals, "la nova economia de l'espai crearà uns 1.200 llocs de treball i una facturació de 300 milions d'euros els pròxims quatre anys", tot i que, d'entrada "el govern té previst invertir en els pròxims quatre anys 18 milions d'euros al programa Catalonia New Sapce, dels quals, ja tenim programats 2,5 milions d'euros pel 2020-2021", afegint que "la nostra aposta és que Catalunya es posicioni com un país productor de les tecnologies digitals".

Per a Puigneró "aquest nou sector econòmic desenvoluparà a Catalunya dues grans indústries: la relacionada amb els nanosatèl·lits i els serveis digitals que se'n derivin; aquí l'aposta del govern és en l'observació de la terra, la connectivitat i el 5G". Puigneró també ha apuntat que "l'objectiu és fer de Catalunya una República Digital", i que "per això hem desplegat la fibra òptica a tot el país, posat en marxa l'Agència de Ciberseguretat, creat l'IdentiCat i aprovat les estratègies del 5G", reblant que "avui sumem el Catalonia New Space".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides