Mas s’atribueix el nomenament d’Osàcar com a tresorer de CDC

L'expresident català comunica a l'Audiència Nacional que l'extresorer condemnat pel cas Palau i encausat pel del 3%, que ha confessat el finançament il·legal del partit, li retia comptes a ell, i n'exculpa Germà Gordó
Artur Mas a TV3
Artur Mas a TV3

L'expresident de la Generalitat i exlíder de Convergència Artur Mas ha adreçat una carta a l'Audiència Nacional, alguns fragments de la qual publica aquest dilluns El Mundo, en la qual assumeix la responsabilitat d'haver nomenat tresorer Daniel Osàcar, condemnat pel cas Palau i imputat en el cas del 3%, el qual recentment ha implicat el mateix Mas i també l'exconseller Germà Gordó en la derivada del 3% sobre el pitufeo, i ha reconegut el finançament il·legal de Convergència.

"D'acord amb els Estatuts de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), vigents l'any 2005, la competència per proposar el Responsable de Finances, així com el Gerent, corresponia al Secretari General de CDC, càrrec que jo ostentava en aquell moment", hi manifesta Mas sobre els càrrecs d'Osàcar i Gordó, en el fragment inicial mostrat per El Mundo. Mas també hi afirma, segons aquesta informació, que ell "personalment" va situar Osàcar com a tresorer i reconeix que li retia comptes a ell, que era el secretari general del partit.

A més, exculpa Gordó, de qui diu que "en cap moment Gordó em va proposar aquesta persona", i especifica que "el responsable de finances i el gerent de CDC depenien, cadascun, en aquells moments directament del secretari general". "Per tant, ni el responsable de Finances depenia del gerent ni el gerent del responsable de Finances", assegura l'expresident de la Generalitat, el qual indica també que Osàcar i Gordó tenien "competències diferents" i "retien comptes de les mateixes davant el secretari general de CDC, el Comitè Executiu Nacional de CDC i el Consell Nacional de CDC".

Osàcar va declarar en seu judicial que Mas coneixia el blanqueig de diners en efectiu obtinguts de comissions irregulars, però que l'exgerent del partit i exconseller de Justícia Germà Gordó era qui controlava el sistema. Per la seva part, Mas havia replicat que negant el fet d'haver donat mai instruccions a Osàcar de blanquejar donacions.

La mateixa informació afegeix que la carta de Mas ja ha estat incorporada al procediment per l'advocat de Gordó, Cristóbal Martell.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.