Quin és el país europeu més afectat per la segona onada de la pandèmia (i no és Espanya)?

Xavier Espot

El Principat d’Andorra pateix amb aguda virulència la pandèmia de la covid-19, on ja ha provocat 53 morts. La petita demografia del país, que no arriba als 80.000 habitants, camufla la gravetat de la situació que es viu a les valls de la Valira i fa que no transcendeixi als mitjans de comunicació.

En l’actualitat, Andorra és, comparativament, l’estat d’Europa més afectat per la segona onada de la covid-19. Segons la web statista.com, en els últims set dies s’hi han registrat 383 nous casos per 100.000 habitants. A continuació, hi van Montenegro (204 nous casos), Moldàvia (191), Espanya (158), Txèquia (144), Països Baixos (120), França (119) i Bèlgica (100).

Segons dades del ministeri de Sanitat andorrà, la segona onada de la pandèmia ha provocat 1.254 casos, dels quals 517 encara estan actius. Hi ha 14 contagiats a l’hospital, dels quals tres a l’UCI.

Des que es va desfermar la pandèmia, Andorra acumula més de 2.100 infectats i presenta una taxa de 686 víctimes mortals per milió d’habitants. Aquest rànquing l’encapçala la petita república de San Marino (1.237 morts per milió d’habitants), seguida de Bèlgica (864) i Andorra, que figura en tercer lloc.

Andorra viu fonamentalment del turisme i això fa que estigui molt exposada al contagi de persones procedents d’altres països, Espanya i França, majoritàriament. Aquesta alta taxa de covid-19 que hi ha al Principat també repercuteix directament a la comarca de l’Alt Urgell, amb la qual hi ha una estreta relació, que és una de les més afectades de Catalunya.

L’impacte econòmic de la pandèmia també és desastrós. El Govern que presideix Xavier Espot prepara una nova emissió de bons sobirans de 180 milions d’euros per fer front a les necessitats de finançament extern del país, que col·locarà a través del Banco Santander i Crédit Agricole.

Aquest gran repunt dels casos de covid-19 durant la segona onada preocupa especialment el sector turístic. La temporada de neu, el període de més activitat comercial i hotelera, s’acosta i hi ha consciència que pot ser una debacle si no s’aconsegueix aturar en sec l’evolució de la pandèmia en les pròximes setmanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides