Junqueras recupera la via unilateral i veu l’amnistia com l’única solució

El president d'Esquerra Republicana entén que l'indult és una mesura "parcial" i, en cap cas, la solució
Oriol Junqueras

El president d'ERC, Oriol Junqueras, reincorpora la via unilateral al seu discurs. Així, apunta que "no es pot descartar mai la via unilateral" i que ERC no ho ha fet. El republicà diu que hi ha "molt d'interès" a fer creure que ERC la descarta; però explica que la defensa del seu partit és enfortir el moviment independentista i preparar-se millor "abans de tornar-ho a intentar". Tot i això, assegura que la desobediència civil i les accions unilaterals "sempre" han estat en els seus plans "com a opcions factibles".

D'altra banda, el polític, pres a Lledoners, afirma que "només hi ha una solució per acabar amb la causa, que és l'amnistia". Així de contundent s'ha manifestat el republicà en una entrevista escrita a Catalunya Ràdio mentre afegia que la resta de mesures que es posin sobre la taula seran "parcials i no la solució", en ser preguntat sobre els indults que el govern espanyol començarà a tramitar aquesta setmana.

Junqueras ha instat l'Estat "a ser capaç de tornar a la política un conflicte que és polític" i ha assenyalat que els presos no volen una solució només per a ells sinó una de "global". Una solució que ha de passar per "l'amnistia i l'exercici d'autodeterminació", ha insistit.

El president d'ERC reconeix que "la manca d'una estratègia conjunta i d'una diagnosi compartida de l'octubre del 2017 és una de les debilitats del moviment independentista". Per això, manifesta que cal "seure i consensuar" una estratègia compartida per seguir avançant.

Pel que fa a la taula de diàleg, ha manifestat que és el "reconeixement explícit" per part de l'Estat que existeix un conflicte polític. El republicà ha apuntat que cal intentar el diàleg perquè si dona fruit serà un èxit però també perquè si fracassa, l'independentisme "s'haurà tornat a carregar de raons i legitimitat per tornar-ho a fer".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides