Ponsatí critica que la remodelació de govern de Torra no afectés Esquerra

"Hi ha hagut disfuncions importants en conselleries d'ERC", afirma l'eurodiputada de Junts per Catalunya
Clara Ponsati, des de Perpinyà

L'eurodiputada de Junts per Catalunya, Clara Ponsatí, troba "sorprenent" que la remodelació de govern que ha fet el president de la Generalitat, Quim Torra, no hagi afectat cap conselleria d'Esquerra Republicana. "Hi ha hagut disfuncions importants en conselleries d'ERC", critica.

L'eurodiputada veu "estrany" que Torra no hagués fet aquests canvis abans perquè quan va començar "es va trobar el govern fet". Feia gairebé un any que Ponsatí demanava insistentment la dimissió del ja exconseller d'Interior, Miquel Buch, per la reacció dels Mossos a les protestes contra la sentència de l'1-O. Això no obstant, ara Ponsatí, en una entrevista a ACN, evita comentar el cessament.

En ple debat sobre la continuïtat del Govern, l'exconsellera d'Educació considera que "donar per fet que s'han de convocar eleccions" per la inhabilitació de Torra és mantenir-se "en una deriva de pèrdua de sobirania i dignitat". Per a ella, aquesta dinàmica ja va començar el 2018 amb la investidura fallida de l'expresident Carles Puigdemont. Ponsatí dubta de la utilitat d'anar a les urnes si "segurament" el resultat serà un altre govern de coalició de JxCat i ERC. "No veig cap urgència especial que no tingui a veure amb aclarir qui és més popular entre els independentistes", apunta.

Eurodiputada gràcies al Brexit, Ponsatí va entrar a l'Eurocambra a principis d'any ocupant un escó al costat de Puigdemont i l'exconseller Toni Comín. Tot i concorre a les eleccions europees amb 'Junts', Ponsatí prefereix continuar com a figura independent i per ara no es planteja integrar-se al nou partit de Junts per Catalunya, com sí que ha fet Comín. "Les meves lleialtats són conegudes i crec que no cal", afirma.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari