TV3 fa dos anys i mig que es nega a emetre el documental ‘Federal’

Federalistes d’Esquerres demana que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya n'imposi l’emissió i que Vicent Sanchis doni explicacions
Cartel promocional del documental 'Federal'
Cartel promocional del documental 'Federal'

Federalistes d’Esquerres ha  demanat empara al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) perquè intercedeixi davant la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i obligui TV3 a emetre el documental Federal. La CCMA va rebre aquest documental fa 30 mesos, el març de 2018, i des d’aleshores no ha donat cap explicació als seus promotors del perquè no l’ha emès. El president de Federalistes d’Esquerres, Joan Botella, ha convocat els mitjans de comunicació aquest dimarts 15 de setembre per donar-los a conèixer aquesta queixa i la sol·licitud que el CAC dicti una resolució “fent obligatòria l’emissió del documental Federal, per part de TV3, en condicions comparables a l’emissió d’altres documentals de contingut social i polític”.

Joan Botella considera que la no emissió de Federal contravé l’acord 27/2018 del CAC que instava TV3 que “en compliment de les missions de servei públic, i atès el debat polític existent a la societat catalana, esdevé indispensable que els documentals d’autor o de tesi que emeti, en el seu conjunt, responguin a més d’un punt de vista i ofereixin els diferents posicionaments de la societat catalana”. El president de Federalistes d’Esquerres afirma que la negativa de la CCMA a emetre Federal “impedeix que el conjunt de les obres documentals incloses a la programació de TV3 responguin a més d’un punt de vista i ofereixin els diferents posicionaments de la societat catalana”.

“Addicionalment, –lamenta Botella- l’actitud reiterada de Televisió de Catalunya de no acusar rebut dels escrits tramesos per aquesta part, i de no haver adoptat formalment cap resolució respecte dels oferiments fets, genera una situació d’indefensió, en què no és possible argumentar o formular al·legacions davant una hipotètica resolució negativa adoptada per l’operador que rebutgés la inclusió d’aquest documental en la seva programació”.

El passat mes de gener, en no rebre resposta de la CCMA durant mesos, Federalistes d’Esquerres va reiterar la sol·licitud de l’emissió del documental a la seva presidenta en funcions, Núria Llorach. Llorach va respondre el 23 de gener que havia fet arribar la petició “a la direcció de la televisió perquè la valorin i la tramitin amb les persones que porten documentals a la casa. Ja es posaran en contacte amb vosaltres”. Han passat nou mesos i ningú no s’ha posat en contacte amb Federalistes d’Esquerres.

Federal és una producció de Minimal Films, va ser dirigit per Albert Solé i analitza la història, el present i el futur de la proposta federalista per organitzar les societats. Hi intervenen pensadors i líders polítics com Owen Jones, Daniel Cohn-Bendit, Romano Prodi, Emma Bonino, Victòria Camps, Josep Lluís Carod Rovira, José Manuel García-Margallo, Javier Solana, Paolo Vacca, Daniel Innenarity o Juan Carlos Monedero. Ha estat projectat a diverses sales de Catalunya, Andalusia, el País Basc, Madrid, Galícia i València i, en dues ocasions, a la seu de Brussel·les del Parlament Europeu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides