Sánchez reitera el compromís de resoldre el cas català per via política

El president espanyol ho ha fet en el seu discurs d'inauguració del curs polític al Senat
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit que el seu objectiu és resoldre el conflicte amb Catalunya per "vies polítiques". Així ho ha assegurat en la inauguració del curs polític al Senat.

Sánchez ha argumentat que, malgrat les urgències que ha suposat la pandèmia, el seu govern continua tenint present la "necessitat d'impulsar l'entesa a Catalunya, una comunitat que ha patit aquests darrers anys un trencament polític i emocional que el govern espanyol està compromès a resoldre per vies polítiques".

Sánchez entén que no serà fàcil, però manté el compromís després que aquest dilluns en conversa amb el president Quim Torra els dos presidents acordessin que els seus gabinets preparin la pròxima reunió de la taula de diàleg.

Aquesta taula, arrencada per ERC com a contrapartida a l'abstenció a la investidura, només s'ha reunit un sol cop just abans que es decretés l'estat d'alarma.

El president, però, no ha donat pistes de quan es reunirà aquesta taula. ERC reclama que sigui a mitjans de setembre i ja ha advertit que serà la condició prèvia per poder negociar els pressupostos generals de l'Estat.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.