El BOP publica que “Catalunya és republicana i, per tant, no reconeix ni vol tenir cap Rei”

Els lletrats introdueixen al final de la transcripció de la proposta de resolució que “és imputable, a efectes de còmput, al grup parlamentari de JxCat”
Portada del Butlletí Oficial del Parlament
Portada del Butlletí Oficial del Parlament

Els lletrats del Parlament de Catalunya han acceptat, finalment, que el Butlletí Oficial de la Cambra (BOP) publiqui l’acord adoptat al ple del passat divendres pels grups de JxCat, ERC i la CUP segons el qual "Catalunya és republicana i, per tant, no reconeix ni vol tenir cap Rei”. El lletrat major del Parlament, Joan Ridao, havia advertit que alguns dels punts de la resolució aprovats podrien comportar conseqüències penals pels diputats que hi havien votat a favor si es publicaven al BOP. El president de la Generalitat, Quim Torra, el propi president del Parlament, Roger Torrent, i el president del grup de JxCat, Albert Batet, van exigir als serveis jurídics de la Cambra que publiquessin l’acord. Batet, fins i tot, va demanar que es sancionés els funcionaris que es neguessin a fer-ho.

La fórmula que han adoptat els lletrats del Parlament per donar via lliure a la publicació d’aquest text al BOP és afegir-hi després de la seva transcripció literal una frase entre cometes i en lletra cursiva que diu que la proposta de resolució aprovada “és imputable, a efectes de còmput, al grup parlamentari de JxCat”.

Cal veure, ara, quina serà la resposta judicial a aquesta fórmula i si la responsabilitat penal de l’acord s’imputarà als lletrats del Parlament, els diputats de JxCat o als dels tres grups que van avalar la resolució.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides