Foment, PIMEC, CCOO i UGT demanen al Govern que aturi el projecte de decret llei de Cambres

Consideren que vulnera l’ordre jurídic existent i “trastoca l’estabilitat i utilitat de la concertació social, en un moment en què és més necessària que mai"
Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona
Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona

Les patronals Foment del Treball i PIMEC i els sindicats CCOO i UGT han manifestat, en un text conjunt, la seva preocupació per la tramitació per la via d’urgència d’un projecte de decret llei que pretén regular la participació institucional i el finançament de les Cambres Oficials Oficial de Comerç, Indústria Serveis i Navegació de Catalunya i del seu Consell General. Les quatre institucions assenyalen que aquest projecte de decret llei amenaça la pròpia essència de la participació institucional, del diàleg social i de la concertació social a Catalunya i que, en cap cas, no es justifica el seu caràcter d’urgència.

Les entitats firmants del text consideren que el projecte de decret no troba encaix en el marc de l’Organització Internacional del Treball ni en l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i que usurpa drets reconeguts a les organitzacions empresarials i sindicals. A més, consideren que “trastoca l’estabilitat i utilitat de la concertació social, en un moment en què és més necessària que mai per respondre a les necessitats del teixit productiu i de la ciutadania en general”.

El text, en forma de carta, l’han fet arribar al president i al vicepresident de la Generalitat, Quim Torra i Pere Aragonès, i als consellers de Treball, Afers socials i Famílies. Chakir El Homrani, i d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides