L’economia de Madrid torna a superar la catalana

El PIB de Catalunya registra un creixement del PIB menor que la mitjana estatal i queda per darrera del madrileny per segon any consecutiu
Catalunya genera menys diners que Madrid per segon any consecutiu
Catalunya genera menys diners que Madrid per segon any consecutiu

Madrid s’ha consolidat, per segon any consecutiu, com la comunitat autònoma amb més potència econòmica, aportant el 19,3% del PIB espanyol i superant a Catalunya en tres dècimes (19%). Segons les darreres dades de l’INE, el PIB català, que solia ser el capdavanter espanyol, es va situar el 2019 en 236.739 milions d’euros, mentre que el madrileny va ubicar-se en els 239.878 milions d’euros.

Pel que fa al creixement, l’economia que més va augmentar va ser la de la Comunitat Foral de Navarra (2,8%). L’economia madrilenya va registrar un creixement del 2,5%, mentre que la catalana ho va fer en un 1,8%, fet que la va situar dues dècimes per sota de la mitjana de creixement espanyola (2%).

Quant al PIB per habitant, la Comunitat de Madrid es va situar com la primera comunitat autònoma, amb 35.876 euros. La van seguir el País Basc (34.273 euros), Navarra (32.692 euros) i Catalunya (31.110 euros).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides