Núria Llorach intenta destituir Saül Gordillo però no se’n surt

La presidenta en funcions de la CCMA pretenia que el consell canviés el director de Catalunya Ràdio per la marxa de Mònica Terribas
Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio
Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio

La presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, ha intentat que el consell de govern d’aquest organisme destituís el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, però no ha obtingut la majoria de dos terços dels vots necessària per aconseguir-ho.

En una nota difosa pel servei de premsa de la CCMA s’explica que Llorach “ha proposat la separació del càrrec de l'actual director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, com a conseqüència de la pèrdua greu de confiança en aquest director, un cop escoltades les seves explicacions sobre la gestió de la continuïtat de Mònica Terribas al capdavant d'El Matí de Catalunya Ràdio la temporada vinent”.

Mònica Terribas va anunciar divendres passat que la temporada que ve no dirigiria El Matí de Catalunya Ràdio i que la seva renúncia no es devia a raons personals, familiars o de cansament, sinó a la fet que "els engranatges d'una màquina tan exigent com aquesta no es poden permetre cap grinyol, i menys ara, i ara grinyolen". Aquesta expressió es va interpretar com una crítica a Saül Gordillo, i així ho va entendre Eduard Pujol, portaveu adjunt de JxCat, que durant la sessió de control parlamentari de la CCMA del mateix divendres va demanar la dimissió de Gordillo.

A la vista de les explicacions del director davant del consell de govern, Núria Llorach, segons la nota de la CCMA, “ha plantejat l'evidència d'una manca d'implicació i de voluntat clara del directiu per mantenir en antena l'actual format El Matí de Catalunya Ràdio, que sota la direcció de Mònica Terribas ha assolit els nivells més alts d'audiència i de reconeixement de la història del programa, i que representa, com a contingut més estratègic de la ràdio pública, més del 70% de l'audiència total de l'emissora”.

I afegeix que “la gestió del director en aquest sentit, que ha portat a la renúncia irrevocable de Terribas, ha afectat de manera greu la relació de confiança imprescindible i necessària en el màxim directiu del grup d'emissores de Catalunya Ràdio. Per aquest motiu, la vicepresidenta ha proposat avui la separació del càrrec del director de Catalunya Ràdio”.

Després que la seva proposta fos derrotada, Núria Llorach ha posat a votació l'inici de la tramitació per a l'establiment de les normes que han de regular el procediment públic de selecció dels candidats a la direcció dels mitjans de la CCMA, tal com va establir el Parlament de Catalunya. Aquesta proposta ha estat aprovada per unanimitat dels membres del consell.

​Saül Gordillo va ser nomenat director de Catalunya Ràdio a proposta d’ERC al mateix temps que JxCat proposava Vicent Sanchis com a director de TV3. Les tensions entre ERC i JxCat no són alienes a la voluntat expressada avui per Núria Llorach, arrenglerada amb JxCat, de fer fora Gordillo. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.