Joan Carles I va introduir milers d’euros en efectiu pels controls de Barajas

L'advocat Dante Canonica va portar-li fons procedents de l'Aràbia Saudita, segons els investigadors del cas obert a la justícia de Suïssa
Joan Carles I, durant la cerimònia de la seva abdicació, l'any 2014
Joan Carles I, durant la cerimònia de la seva abdicació, l'any 2014

Joan Carles I de Borbó va introduir, gràcies a l'advocat Dante Canonica, milers d'euros en efectiu pels controls de l'aeroport de Barajas procedents del compte de la banca Mirabaud on va amagar 64,8 milions d'euros procedents de l'Aràbia Saudita, publica El Confidencial citant el contingut de documents de la investigació oberta a Suïssa sobre la fortuna oculta del rei emèrit d'Espanya.

Segons aquesta informació, el sistema va permetre a la família reial espanyola disposar de feixos de bitllets extrets del compte de la fundació Lucum, de la qual Joan Carles I és beneficiari, que sumen imports superiors al llindar dels 10.000 euros en efectiu que permet la normativa, sense declarar-los a l'Agència Tributària.

El Confidencial, que publica documents que reflecteixen els moviments de fons de Lucum, afegeix que les disposicions d'efectiu solien ser de 200.000 euros i en algun cas van arribar als 300.000, i que Canonica portava diners a l'aleshores cap d'Estat cada dos mesos, tot i que en alguna ocasió va fer desplaçaments setmanals.

Els moviments dels feixos de bitllets s'anotaven en un sistema de comptabilitat i el monarca signava un rebut que deixava constància de la transacció, on només s'hi feia constar la data i l'import. La mateixa informació assegura que Canonica lliurava els feixos a Joan Carles I en mà. 

Els investigadors han pogut reconstruir les operacions, corresponents al període 2008-2012, gràcies també als rebuts de l'agència de viatges i als moviments del compte de la banca Mirabaud. La documentació citada per El Confidencial es troba en poder de la Fiscalia de Ginebra i de la Fiscalia del Tribunal Suprem, que investiguen l'afer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides