Vicent Sanchis veta Sandro Rosell a TV3, segons La Vanguardia

El programa FAQS volia convidar l’ex-president del Barça el proper dissabte però ho ha acabat descartant per “ordres directes de la direcció de la cadena”
Sandro Rosell, en la presentació del seu llibre 'Una forta abraçada'
Sandro Rosell, en la presentació del seu llibre 'Una forta abraçada'

El director de TV3, Vicent Sanchís ha vetat que l’ex-president del Barça, Sandro Rosell, intervingui al programa FAQS del proper dissabte 18 de juliol, segons La Vanguardia. El diari del grup Godó explica que estava previst que Rosell participés en aquest programa juntament amb Joan Bassolí, amb qui va compartir quasi dos anys de presó preventiva acusats de delictes econòmics relacionats amb el cas conegut com a Fifagate. Finalment, tots dos van ser declarats innocents i Rosell ha presentat una querella contra la jutge Carmen Lamela, que és qui els va mantenir en presó preventiva durant 645 dies, i ha anunciat que demanarà una indemnització milionària a l’Estat.

Els responsables del programa FAQS feia mesos que, segons La Vanguardia, havien sol·licitat una entrevista amb l’ex-president del Barça i, finalment, l’havien aparaulat pel proper dissabte. Rosell hi havia de parlar sobre els dos anys de presó que ha patit i el llibre ‘Una forta abraçada’ en el que recull les seves reflexions durant aquest temps de privació de llibertat.

El 17 de maig passat, TV3 va emetre el documental ‘El cas Rosell’ en el qual el redactor de la televisió pública catalana Víctor Lavagnini exposava el procés judicial a l’ex-president del Barça. Lavagnini va acabar retirant la seva firma del documental perquè TV3 en va censurar dos fragments. Un fragment eren unes frases del llibre de Sandro Rosell que servien com epíleg del documental i l’altre eren les referències a la relació de la productora audiovisual Mediapro amb el Fifagate. FAQS va convidar el dissabte següent a l'emissió del documental a Jaume Roures, propietari de Mediapro, que va donar la seva versió sobre aquest afer. El programa el produeix Mediapro després d’absorbir El Terrat Produccions, que se’n va encarregar de realitzar-lo fins fa uns mesos.

Vicent Sanchis ha negat en tot moment que tingués res a veure amb la censura patida per ‘El cas Rosell’ i n’ha responsabilitzat Christian García, que era el director d’Esports de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) quan es va emetre el documental. Sanchis i García han de comparèixer el proper divendres a la Comissió de Control de la CCMA del Parlament de Catalunya per donar explicacions d’aquesta censura. Els diputats de l’oposició aprofitaran, clar, per preguntar Sanchis si és cert o no que hagi vetat Sandro Rosell al programa FAQS previst per l’endemà.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides