Nova denúncia ecologista contra l’Ajuntament de Begur

SOS Costa Brava impugna una llicència d’obres que permet edificar 33 habitatges en una zona situada en plena Xarxa Natura 2000 i sobre un hàbitat d’interès comunitari
Terrenys de Montcal, a Begur, on l'ajuntament ha autoritzat la constru
Terrenys de Montcal, a Begur, on l'ajuntament ha autoritzat la construcció de 33 habitatges

Ecologistes en Acció de Catalunya, en representació de SOS Aiguafreda-Salvem Begur, ha impugnat la llicència d’obres concedida per l’Ajuntament de Begur que permet edificar en uns terrenys situats al sector de Montcal, afectant una àrea de naturalesa forestal inclosa en la Xarxa Natura 2000 i l’Espai d’Interès Natural Muntanyes de Begur. La denúncia, presentada per les entitats ecologistes integrades a la Plataforma Sos Costa Brava, se suma a les que ja s’han presentat amb anterioritat contra la concessió de llicències de construcció per part del consistori en diverses zones de la població.

La llicència d’obres per edificar 33 habitatges a la zona de Montcal va ser concedida pel govern municipal el passat 28 d’abril, malgrat la paralització de la tramitació d’expedients que es va decretar durant l’estat d’alarma. Eduard de Ribot, advocat de la Plataforma Sos Costa Brava i de Salvem Begur considera que edificar en terrenys de naturalesa forestal és nul de ple dret i, a més, incompleix la Llei Forestal de Catalunya. Els denunciants han reclamat al secretari municipal que adverteixi els membres del consistori que poden incórrer en responsabilitats de tot ordre, incloses de caràcter penal, si no suspenen la llicència d’obres concedida.

Les entitats ecologistes mostren la seva desil·lusió envers la gestió del govern de Begur que, segons Lydia Chaparro, membre d’Ecologistes en Acció i Salvem Begur, no ha canviat la política urbanística de l’equip al qual va substituir al front del consistori després de les últimes eleccions municipals. “Teníem esperances amb el canvi de consistori, però malauradament no apreciem cap canvi positiu substancial. De fet, amb aquesta nova actuació, l’Ajuntament està promovent de nou el model urbanístic obsolet i depredador del territori al qual ja estàvem acostumades, basat en la construcció de més segones residències en zones d’alt valor natural. Un model que només beneficia a un petit nombre de persones, en lloc dels interessos del conjunt de la ciutadania”, ha afirmat. A les darreres eleccions municipals, Maite Selva, de Sempre per Begur i Esclanyà, va substituir en l’alcaldia a Joan Manuel Loureiro, d’ERC.

Les anteriors denúncies presentades per les entitats ecologistes van adreçades contra la urbanització de la cala d’Aiguafreda, la construcció de 24 habitatges a la Pedrera de s’Antiga, de 52 habitatges a tocar de la platja de Sa Riera, en el projecte Jardins de Sa Riera Living i un enorme xalet a primera línia de mar, a la cala de Port des Pi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides