L'”alcaldessa de l’odi” serà escollida avui presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell

Josefina Lladós (Junts x Catalunya) ha insultat greument els polítics d'altres partits a través de les xarxes socials
Josefina Lladós, alcaldessa de La Ribera d'Urgellet i propera preside
Josefina Lladós, alcaldessa de La Ribera d'Urgellet i propera presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Avui divendres, a les 13 h, està programada la sessió extraordinària del Consell Comarcal de l'Alt Urgell on s'ha de renovar la presidència, després de la dimissió del seu titular, Miquel Sala, exalcalde d'Oliana. Si no hi ha canvis d'última hora, està previst que sigui escollida per ocupar aquest càrrec Josefina Lladós, alcaldessa de Ribera d'Urgellet per la formació Junts x Catalunya, que necessitarà els vots d'ERC per ser nomenada.

Emparant-se en el pseudònim @calrèflex, Josefina Lladós i el seu marit, que és funcionari del Govern d'Andorra, són molt actius a la xarxa social Twitter. Des d'aquest compte, i durant molts mesos, s'han dedicat a escarnir, amb paraules molt gruixudes i insultants, diversos dirigents polítics del PSC, d'ERC, de Ciutadans, de Podem… amb expressions com "puta rata", "subnormal", "llimac", "lladrota", "homicida", "burro"…

Aquest llenguatge, ple d'odi i de rancúnia envers els adversaris polítics, és impropi d'una persona amb responsabilitats públiques i institucionals. Per això, en saltar la notícia, avançada pel diari LA VALIRA, que l'alcaldessa de Ribera d'Urgellet és una "hater" a les xarxes, el compte @calrèflex va ser tancat precipitadament pels seus autors.

Especialment incòmoda és la posició d'ERC en la votació d'avui, ja que dirigents del partit republicà, com Joan Tardà i Gabriel Rufián, han estat víctimes directes dels gravíssims insults de l'"alcaldessa de l'odi" i del seu marit a Twitter. En les hores prèvies a aquesta votació s'ha conegut que alts càrrecs del partit republicà de la demarcació de Lleida han manifestat el seu rebuig explícit a l'elecció de Josefina Lladós.

Votar en consciència
El grup Compromís pel Pirineu, guanyador de les últimes eleccions municipals a la Seu d'Urgell, ha emès un contundent comunicat on lamenta que Junts x Catalunya i ERC "legitimin els insults i el sectarisme de la futura presidenta del Consell Comarcal" en l'elecció d'avui. En aquest comunicat considera "inacceptable i vergonyós" que Junts proposi Josefina Lladós per presidir el Consell Comarcal i que ERC la recolzi. "No tot s'hi val en política", ha dit la consellera portaveu Carlota Valls, i afegeix: "Mai hauria imaginat que em trobaria amb un nivell moral tan degradat en el si del Consell Comarcal. Estem molt preocupats. Realment no tenen millors candidats a Junts?".

El grup de Compromís pel Pirineu ha anunciat que, a més de votar en contra a la candidatura de Josefina Lladós, demanaran "un vot de consciència a la resta de consellers i conselleres, siguin del partit que siguin, buscant la unitat davant comportaments antidemocràtics que no es poden silenciar i molt menys recolzar".

Segons Carlota Valls, "cal recuperar la dignitat de la institució i estar a l'altura del que la gent vol de nosaltres, que no és més que un comportament exemplar i deixar-nos la pell per sortir d'aquests nivells de pobresa i manca d'oportunitats que pateix la nostra comarca i el Pirineu".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides