Treballadors de l’hospital Arnau de Vilanova denuncien falta de personal

Crit d'alerta per l'augment de casos de Covid-19 a Lleida
Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

A la regió sanitària de Lleida, els contagis avancen fins al punt que, dels 3.800 casos acumulats des de l'inici de la pandèmia al març, gairebé un miler s'han diagnosticat les dues últimes setmanes, la majoria, al Segrià. I, l'hospital Arnau de Vilanova comença a estar tensionat.

Des del comitè d'empresa de l'hospital denuncien que no hi ha prou personal per fer front al rebrot. Molts professionals prefereixen treballar en altres hospitals, com els d'Aragó, perquè hi guanyen més i perquè les condicions laborals són millors. En aquesta situació, el personal de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida dubta de tenir prou plantilla. No només falten metges, també infermeres, zeladors i no només a l'Hospital Arnau de Vilanova, sinó també a l'atenció primària. El mateix Departament de Salut reconeix que està saturada per la feina que se li ha afegit pel coronavirus.

Adrià Comella, director del Servei Català de la Salut, ha explicat que 260 professionals s'han mostrat disposats a anar a treballar de reforç a Lleida, després de la crida que la Generalitat i l'Ajuntament de Lleida han fet al personal sanitari d'arreu de Catalunya per aconseguir reforços.

Comella ha admès que es preveuen 2 o 3 setmanes més d'increment de contagis i que el sistema de salut es tensionarà. Per això estan organitzant derivacions de pacients, que poden ser tant de Covid com no, a altres hospitals catalans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides