Rahola es querella contra l’escriptor Loperena, que l’acusa de plagiar-lo

La periodista acaba de publicar "L'Espia del Ritz" i l'advocat "L'Espia del violí", ambdues sobre la figura de Hilda
Pilar Rahola, a la presentació de L'Espia del Ritz

La periodista i escriptora Pilar Rahola, autora de la novel·la "L'Espia del Ritz", centrada en la figura de Bernard Hilda, ha presentat una querella contra l'advocat i escriptor Josep Maria Loperena, per acusar-la de plagi.

"No es pot permetre aquesta acusació. La meva novel·la no té res a veure amb la seva, i he presentat una querella per difamació i calúmnies", ha assenyalat Rahola a Rac1, en una defensa tancada de la seva nova novel·la, centrada en la figura del músic jueu Bernard Hilda. L'escriptora assegura que la font d'inspiració de la novel·la és un reportatge de 'Sàpiens', publicació que podria sumar-se a la querella. De fet, Loperena va escriure fa pocs dies a Twitter que el llibre de Rahola li hauria redactat l’autor del reportatge.

Loperena acaba de publicar "L'Espia del violí", que té també com a protagonista a Hilda. La novel·la la va escriure fa més de deu anys per Columna, que l'editorial, finalment, no va publicar. Ara l'ha tret a la llum, per l'editorial Efadós. Segons Loperena, la novel·la va dormir en un calaix, i ara aquella idea i argument s'ha vist reflectida en la novel·la de Rahola, que la publica, precisament, a la mateixa editorial Columna.

Loperena va enviar a l'editorial Columna un requeriment judicial, previ a la presentació d'una querella. Però s'ha avançat Rahola, amb una querella per difamació i calúmnies. "Ens veiem als tribunals", l'ha reptat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides