Sandro Rosell: “TV3 no em va censurar a mi. Va censurar el guió del documental”

L’expresident del Barça parla del seu llibre ‘Una forta abraçada’ a Catalunya Ràdio un mes després de presentar-lo però encara no l’han convidat a la televisió pública catalana
Sandro Rosell, a 'El Matí a Catalunya Ràdio', aquest 30 de juny
Sandro Rosell, a 'El Matí a Catalunya Ràdio', aquest 30 de juny

L’ex-president del Barça, Sandro Rosell, ha afirmat, aquest matí al programa El Matí de Catalunya Ràdio que “TV3 no em va censurar a mi. Va censurar el guió del documental”. Es referia a El cas Rosell, documental emès per TV3 el passat 17 de maig després que la direcció de la televisió pública catalana n’eliminés dos fragments. Un dels fragments eliminats eren les paraules amb les quals Rosell tanca el seu llibre. La censura del documental va provocar que el seu autor, Víctor Lavagnini, en retirés la firma i que el comitè d’empresa es queixés del comportament de la direcció de TV3.

L’entrevista a Sandro Rosell al programa que dirigeix Mònica Terribas s’ha produït un mes després que tingués lloc la presentació de ‘Una forta abraçada’. Rosell va afirmar, aleshores, que li semblava sorprenent que TV3 censurés un documental “en ple segle XXI”. El director del canal, Vicent Sanchis, va afirmar, a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que ell era partidari de no emetre el documental, però que ho havia acabat fent per evitar tensions amb la seva redacció d’Esports.

Segons Sanchis, El cas Rosell no complia el llibre d’Estil de la CCMA perquè es citava l’empresa Mediapro en parlar de la instrucció judicial que va portar l’expresident del Barça a presó preventiva durant quasi dos anys i no hi intervenia cap directiu d’aquesta productora audiovisual. Al Parlament, Sanchis va traslladar la responsabilitat de la censura al director d’Esports de la CCMA, Christian García, que haurà de comparèixer a la comissió de control de la Corporació el proper dia 10 de juliol. Quan ho faci ja no serà responsable d’Esports de la CCMA perquè ha presentat la seva dimissió, que serà efectiva a partir de demà, 1 de juliol.

A l’entrevista a Catalunya Ràdio, Sandro Rosell ha refermat la seva idea que Catalunya no està preparada per la independència. A la presentació del seu llibre, va afirmar que actuacions com la censura de El cas Rosell a TV3 li confirmava aquesta convicció. Avui, en la conversa amb Mònica Terribas, ha afirmat “sóc independentista de cor, però no de cap. No estem preparats encara”. Que Catalunya Ràdio hagi entrevistat Sandro Rosell, encara que hagi trigat un mes a fer-ho després de la presentació del seu llibre, posa més en evidència el desinterès de TV3 a fer-ho. L'entrevista d'avui no contribuirà a millorar les relacions de fa temps tenses entre el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i el de TV3, Vicent Sanchis.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides