Quin conflicte d’interessos amb Mediapro té una consellera de la CCMA?

Rita Marzoa

La censura del reportatge sobre Sandro Rosell emès per TV3 continua portant cua. Les referències que es feien al documental al registre policial a la seu de Mediapro i els 24 milions de multa que va pagar aquesta productora a la justícia dels Estats Units en la mateixa investigació que va comportar gairebé dos anys de presó preventiva a Sandro Rosell, tot i que finalment va ser absolt per l’Audiència Nacional, van ser suprimides per la cúpula de TV3 abans de l’emissió del documental.

Aquesta censura va provocar que l’autor del reportatge, el periodista Víctor Lavagnini, exigís que fos retirada la seva signatura dels crèdits del programa i la denúncia pública dels fets per part de Sandro Rosell. L’estreta amistat del director de TV3, Vicent Sanchis, amb el president de Mediapro, Jaume Roures, explicaria la supressió d’alguns fragments d’aquest documental.

Però Vicent Sanchis es va treure la responsabilitat de sobre i va dir que la decisió de censurar el programa la va prendre el director corporatiu del departament d’Esports de TV3, Christian Garcia. La comissió parlamentària de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) s’ha fet ressò d’aquest escàndol i ha reclamat la compareixença de Christian Garcia, però aquest va presentar la seva dimissió dilluns passat.

En aquest ambient cada cop més enrarit, s’ha filtrat que Rita Marzoa, consellera de la CCMA a proposta d’ERC, s’ha posicionat en contra de la compareixença de Christian Garcia al Parlament, en oberta contradicció amb la posició oficial del partit republicà, que vol arribar fins al fons d’aquest sonat episodi de censura. Per acabar d’embolicar la troca, Rita Marzoa està casada amb un alt responsable de Mediapro, Ramiro Martín, editor de continguts del grup audiovisual presidit per Jaume Roures.

Atesa la llarga i intensa relació econòmica entre TV3 i Mediapro –que s’ha traduït en la facturació, des de l’any 1994, de centenars de milions d’euros pels més variats conceptes-, la continuïtat de Rita Marzoa al consell d’administració de la CCMA és qüestionada, per evidents motius d’incompatibilitat. També el director de TV3 es veu cada cop més assetjat per la censura d’aquest documental sobre Sandro Rosell i proliferen, cada cop amb més força, les veus que reclamen la seva dimissió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides