Qui considera ‘rigor informatiu’ que TV3 digui que Madrid és l’origen de la pandèmia?

Madrid, lloc d'origen de la pandèmia, segons TV3
Madrid, lloc d'origen de la pandèmia, segons TV3

La presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach. Ho ha dit en la resposta per escrit que ha donat a una pregunta de la diputada Beatriz Silva, del grup PSC-Units per Avançar al Parlament de Catalunya. La diputada volia saber què en pensava la direcció de la CCMA del rètol que es va sobreimpressionar durant una informació realitzada per la corresponsal a Madrid de TV3 sobre la crisi de la Covid-19. Al rètol s’hi llegia “LA CRISI DE LA COVID, DES DEL LLOC D’ORIGEN. Parlem de com s’ha viscut l’epidèmia a la capital espanyola”. El rètol va estar 14 minuts en pantalla.

Núria Llorach considera que “la sobreimpressió es troba dins els estàndards del rigor informatiu dels mitjans públics de la CCMA” i ho argumenta així: “els professionals de la CCMA van considerar el substantiu origen com a sinònim de centre o epicentre”. Entén, per tant, que les paraules ‘origen’ i ‘centre’ o ‘epicentre’ són sinònimes. i afegeix que “en relació als criteris informatius o periodístics de la sobreimpressió, ja sigui tant per la utilització del substantiu origen com per la selecció de la notícia, cal recordar que els professionals de la CCMA seleccionen, elaboren i difonen els continguts informatius tenint en compte els criteris d’actualitat, globalitat, proximitat, incidència social, valor documental i servei públic. Aquests factors, i no d’altres, són els que determinen l’interès informatiu d’un fet. I és inqüestionable que, en la sobreimpressió de referència, aquests valors es compleixen amb escreix”.

Per TV3, l’origen de la pandèmia no cal situar-lo a la regió de Wuhan, a la Xina a finals de 2019, sinó a Madrid, el 29 d’abril de 2020, que és quan va sobreimpressionar el rètol esmentat. Núria Llorach diu que això és 'rigor informatiu' i que compleix amb escreix els valors informatius de TV3 i la CCMA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides